«Bekymret» over mye ulovlig utleie av leiligheter på Gran Canaria

Publisert

Foreningen som samler turist-kommuner på Kanariøyene sier på en pressekonferanse de er bekymret over de regionale myndighetenes «stillhet» om arbeidet med ett nytt regelverk for utleie av ferieleiligheter på Kanariøyene.

Foreningen sier et av de virkelig store problemene man har er mangelen på regler og oppfølging av de reglene man har. Foreningen for turist-kommuner startet en tid tilbake arbeidet for å fremme et nytt regelverk som bedre skal regulere privatpersoner og profesjonelles utleievirksomhet til de mange turistene som besøker Gran Canaria og Kanariøyene. Men gruppen som representerer flere turistkommuner, blant dem San Bartolomé de Tirajana hvor både Playa del Ingles og Maspalomas ligger sier de har blitt møtt med stillhet fra Kanariøyenes regionale myndigheter.

På fastlandet har regionale myndigheter innført registrering av utleieleiligheter som ett av flere tiltak for å få bukt med uregulert og ulovlig utleievirksomhet.

Politiet skal kontrollere utleie-leiligheter

Utleie via Airbnb kontrolleres automatisk

Privat utleie er «Big-business» i Spania

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter