Barcelona Sitges - Katalonias strandby

Sitges – Katalonias strandby

-

- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Siden slutten av forrige århundre har Sitges, ikke langt fra Barcelona, vært tifluktssted for verdens avantgarde kunstnere. I vår tid trekker byen et bredere publikum, men byen preges av kunstnere, jetsettere, og ikke minst homoseksuelle.

Fra alle kanter av Europa strømmer de hit, de som er lei av det kunstige Cote d´Azur, eller det “snillere” Barcelona som ligger noen få mil lenger nord. I Sitges kan du sitte på en av byens mange strandrestauranter, du kan danse deg gjennom natten på et av de mange diskotekene, eller la deg friste av de mange kunstgalleriene. Og skulle du ha lyst til å oppgradere garderoben din er det nok av rådyre boutiques. Byen er helt død om vinteren, men våkner med et brøl i februar når det er tid for det årlige karnevalet.

Vi besøkte Sitges i begynnelsen av April. Det var en varm dag som skapt for å sitte på en strandrestaurant og se på livet. Vi satte oss ned på restaurant El Velero på Passeig Maritim for å spise lunsj. Restauranten var allerede nesten full av spisende og drikkende mennesker. Det som umiddelbart slo meg når jeg så disse menneskene var at de virket mer franske en spanske. Jeg funderte en stund på dette fenomenet. Er det fordi disse menneskene ser så verdensvante ut? Er det slik at man forbinder verdensvanthet med det franske og ikke med det spanske? Men Sitges kan virkelig minne om en fransk by. En av de små, sjarmerende byene på rivieraen som er tumleplass for de ultrarike, og der man ser unge kvinner med rosa solbriller, stiletthæler og nesen i været spaserer med sine bitte små, skingrende hunder. Stranden nedenfor restauranten er et yrende liv av sandvolleyballspillere, sandkunstnere og strandløver, og på promenaden rusler mennesker frem og tilbake med late skritt mens de titter på hverandre med vurderende blikk.

Sitges domineres av kirken som ligger på en klippetopp mellom byens to strender. Rundt kirken er det kronglete gater med hvitmalte hus med balkonger fulle av fargerike blomster. Her er små lokale museer, butikker og barer. Fra kirken kan du gå ned de lange stentrappene til Passeig Maritim, selve hovedgaten i Sitges og der vi befinner oss. Langs denne promenaden ligger barer, hoteller, restauranter og andre etablissementer som perler på en snor. Og det er her det skjer. Fra Passeig Maritim går gatene innover i byen til alle diskotekene og barene. Det er til og med en bar her som heter Los Vikingos. På den andre siden av kirken og klippen som deler Sitges i to er den stillere og snillere Platja de Santa Sebastiá.

Rett på utsiden av restauranten vår sitter et par tett sammen på en benk og ser utover stranden og havet. Begge er ikledd dongeri og sorte solbriller. Den eldste av de to har dype furer i ansiktet etter år med festing. Den yngre ser friskere ut men han beveger seg tungt, som om den minste bevegelse er en anstrengelse. Begge har en øl i hånden. Det ser ut til å ha et nært forhold. Det eneste de beveger er hodet mens de titter på de forbipasserende, og hånden når glasset skal løftes til munnen for en liten slurk. Av og til lener en av dem seg over mot den andre og sier noen lave ord. Det virker som om de har sittet på denne benken i en evighet. Etter en lang stund reiser de seg opp og rusler av gårde. De skal hjem og legge seg etter en lang natt i syndige Sitges. De er begge menn.

Sitges
Nord for sentrum finner vi, Platja de la Marina d’Aiguadolç – En deilig avstikker fra den mer folksomme bystranda.

Severdigheter:

Terramar hagene i Sitges
Los Jardines de Terramar i Sitges, tilbyr flotte hageanlegg som kan brukes til middager, presentasjoner og sosiale arrangement. De er designet av Miguel Utrillo i 1919, og strekker seg over et 36 000 m2 stort område. Hagene benyttes blant annet under den årlige Internasjonale Filmfestivalen i Sitges, hvor det deltar rundt 500 personer.

Tango i Sitges
Barcelona Tango Club står bak den tradisjonsrike tangofestival i Sitges som går av stabelen hver juli. Tangodansere kommer fra hele verden for å underholde. Av aktiviteter kan vi nevne tangoklasser der erfarne lærere underviser alt fra nybegynnere til de mer erfarne. Det arrangeres også noches de baile, det vil si dansenetter som starter klokken elleve om kvelden. Her underholdes det med live musikk og fyrige tangoshow.

Følg oss

20,228FansLike
0FollowersFollow
208FollowersFollow

Transport til og fra flyplassen

Alicante Flyplass (ALC)- Guide og info om transport, leiebil, taxi og busstider

Alicante flyplass eller Alicante–Elche Airport som en offisielt heter er...

Norwegian setter Max-flyene på bakken – kansellerte avganger fra Malaga

Etter to liknende ulykker med Boeings nye 737 Max...

Gran Canaria Las Palmas flyplass (LPA) – Transport, leiebil, taxi og busstider

Gran Canarias flyplass har direkteavgang fra de fleste større...

Flytog til Alicante-flyplass prioriteres

Flyplassen i Alicante får egen togforbindelse. Den spanske regjeringen...

Malaga Flyplass (AGP) – Guide og info om transport, leiebil, taxi og busstider

Malaga flyplass - Málaga–Costa del Sol Airport Like syd for Malaga...

Murcia flyplass Covera (RMU) – Transport, leiebil, taxi og busstransport

Murcia flyplass Corvera ligger like utenfor Murcia by, en...

Anmeldt for ulovlig flyplass-kjøring

En mann ble stoppet av politiet i...

Alicante flyplass utvides med ny rullebane

Alicante-Elche flyplass El Altet skal få en rullebane til....

Ekspressbuss fra Albir til Alicante

En ny busslinje er opprettet mellom Albir og togstasjonen...

Ny togterminal ved Malaga flyplass

Nylig åpnet den nye undergrunnstasjonen på flyplassen i Malaga....

Alicante flyplass – beste i Europa

Blant 1960 flyplasser er Alicante flyplass kåret til Europas...
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Papirutgaven SpaniaPosten

Festivaler og spanske fiestas

Bilbao: Fiesta med skygge av ETA

Den største festen i Bilbao er populært kjent som...

Spanias Grunnlovsdag 6. desember – Día de la Constitución

Den sjette desember er Spanias Grunnlovsdag. Da feires “Referéndum...

Juni-fiesta i Spania – Alfombras de Aserin

Tradisjonen med å dekke gatene med et fargerikt mønstret...

Virgen del Carmen | Juli – Sjøfarernes skytshelgen

Opprinnelsen til festivalen for ‘Virgen del Carmen’ (Jomfru Carmen)...

Allehelgens-marked i Cocentaina

Allehelgensdag var noe som ble innsatt av pave Urbano...

Helligtrekongersdag – Los Reyes Magos, 6. januar dagen barna gleder seg mest til.

Fredag 6. januar feires Los Reyes Magos i Spania,...
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -
- Støtt vår sponsor de støtter oss -

Relaterte sakerRELATED
Recommended to you