Minner vi sitter igjen med fra Messi sin tid i Barcelona

Publisert

Det er ingen hemmelighet at det har vært stas for mange nordmenn å se selveste Lionel Messi spille i løpet av en turistferie i Barcelona. Spania er en reisefavoritt for mange nordmenn, og det å kunne få med seg Messi spille en kamp i ferien har gitt minneverdige opplevelser. I denne artikkelen minnes vi noen av de mange minneverdige øyeblikkene vi sitter igjen med etter Messi sin tid i den spanske storklubben

Hans første mål for klubben

Messi sine største fans husker kanskje hans aller første mål for klubben? 1. mai, 2005 ble en 17 år gammel Lionel Messi byttet inn i 87. minutt. Etter et herlig spill mellom han og den daværende fotballkongen Ronaldinho chiper Messi ballen over keeper og rett inn i nettet.

Det man husker mest er kanskje det at linjedommeren feilaktig dømte målet som offside, og Messi ble nektet sitt strålende debut mål! Likevel fikk han til slutt et gyldig mål mot slutten av kampen når tiden hadde passert 90 minutter.

I dette øyeblikket visste ikke Messi selv om hvor mye han kom til å påvirke fotballkulturen, spillet og ikke minst oddsen i mange år fremover. For tippere ble det nesten kjedelig å satse på Barcelona som vinnere av kamper ettersom alle trodde de kom til å vinne med han på banen, som man for eksempel har kunnet sett på Comeon online casino.

Gullballen vinner 2009

Vi er alle klar over at Messi ble tildelt langt fler enn kun denne ene gullballen, men det er alltid noe spesielt med den aller første. Når Ronaldinho til slutt forlot Barcelona, så var det nettopp Messi som arvet det legendariske draktnummeret 10.

En ny æra var igang, og den 1. desember 2009 ble hans innsats sett og førte til at den prestisjetunge gullballen ble gitt til akkurat han. Nå var det bevist at Lionel Messi var verdens beste fotballspiller.

Pixabay

Fire mål mot Arsenal

Etter Messi ble premiert med gullballen var det som at han hadde enda et nytt gir. Han ville ha mer, og dette viste han foran et stappfullt publikum mot Arsenal i Champions League 2009/2010 kvartfinalen.

Dette er en kamp mange husker godt, for Messi scorte så mange som fire mål i denne ene kampen. De fire målscoringene førte også til at Lionel Messi passerte Rivaldo på Barcelona sin toppscorer-liste.

Hans hyllest til Maradona

Et av de siste og mest ikoniske øyeblikkene til Messi var da han tok av seg fotballtrøya og viste fram en gammel Newell Old Boys fotballtrøye med draktnummer ti, som er en klassisk Maradona trøye som sin målfeiring under storseieren over Osasuna.

Hans gest sier mye om han som person og hvor mye respekt han har for fotballegendene som var før han. Øyeblikket gjorde tilskuerne på tribunen stumme av det sterke inntrykket. Etter målscoringen og sto Messi der på banen i flere sekunder med hans hender hevet mot himmelen og tok det hele inn over seg mens han hyllet sin avdøde landsmann.

Konklusjon

Det var en tydelig emosjonell og preget Messi soms tilte opp under pressekonferansen hvor det ble bekreftet at hans kulle forlate sitt kjære Barcelona. Vi sitter likevel igjen med mange minneverdige øyeblikk fra hans karriere i den spanske storklubben. Det er også viktig å huske at Messi på ingen måte ferdig som fotballspiller, så det blir spennende å følge han videre.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter