17 «kulisser» fra Game of Thrones du kan besøke i Spania

Publisert

Spania er fult av gamle borger, ruiner og eldgamle landskap. Ikke rart mye av Game of Thrones har blitt filmet over nesten hele Spania. Du skal normalt ikke reise så langt for å besøke de ekte kulissene man finner i både Andalucia, Valencia-regionen og nære Barcelona.

Mye i den populære seriens sesong fem og seks er filmet i Andalucia og mange har allerede besøkt flere av stedene man kjenner igjen fra Game of Thrones. I sesong sju og åtte ble både flere av de samme stedene brukt i tillegg til flere nye.

Palasset i Sevilla er brukt som kulisse for Sunspear i episode seks.

Sevillas Alcázar
Palasset som ligger midt i Sevilla ble brukt som kulisse første gangen i episode seks som Sunspear, hovedstaden i Dorne, kjent for sine flytende hager. Mye av scenene fra det samme palasset ble også filmet i Almeria (se detaljer i denne artikkel).

Havnen i Sevilla, Atarazanas de Sevilla Til tross for at byen ligger langt fra havet har Sevilla noen flere hundre år gamle lager knyttet til havnen langs elven som lot de spanske galleonene seile opp fra Cadiz lastet med sølv og edelstener fra Amerika. Disse gamle strukturene ble brukt som kulisse i sesong 7.

Atarazanas de Sevilla

Plaza de Toros, Osuna
Ikke langt fra Sevilla ligger byen Osuna. Tyrefekterarenaen her er i Game of Thrones kulissen for «The fighting pits of Meereen».

Cordobas bro Den berømte broen som går over Guadalquivir  elven i Cordoba ble ført opp i det første århundre. I serien har den blitt til «The Long Bridge of Volantis».

Almodovar del Rio, Cordoba
Palasset som ble ført opp av Maurerne langs Guadalquivir på 1300-tallet er «Highgarden» i serien. Hjemstedet for House of Tyrell, som Jaime Lannister erobret i sesong 7.

Itálica, Sevilla
Ikke langt fra Sevilla ligger de ruinene av den romerske byen Itálica. Dette var romernes første by i Spania og første de grunnla utenfor Italia. Produsentene av Game of Thrones trengte spesielle tillatelser for å filme på anlegget som har stor arkeologisk verdi og ennå ikke fult utgravd. Resultate ble finalen i sesong 7 hvor Cersei fikk sin «white walker».

Almeria
Flere ganger har man filmet i og rundt Almeria. Alcazaba fortet er også brukt som kulisse for Dornes «House of Martell». Det var også i Almeria man filmet det som i serien er utkanten av Meereen, en av byene som ligger i «Bay of Dragons» eller «Slaver’s Bay».

Like nord for Almeria ligger det tørre landskapet som i serien forestiller Dothraki havet.

Peniscola, Valencia
Like nord for Valencia ligger Peniscola hvor man filmet deler av første episode i sesong seks. Også denne gangen skal det forestille byen Mereen. Fra Peniscolas gater som ligger ved foten av borgen fra middelalderen kan man kjenne igjen Paso de Ronda, Plaza Santa Maria m.m.

San Juan de Gaztelugatxe i Bermeo, Baskerland
I sesong 7 møter Jon Snow Daenery første gang på Dragonstone

Itzurun i Zumaia, Baskerland
Den fantastiske stranden ved Itzurun er hvor Daenerey Targareyen går i land med Unsullied hæren.

Caceres, Extremedura
Gamlebyen i Caceres er på UNESCOs liste over verdensarven. Caceres ligger på toppen av en ås og karakteristisk for byen er en ubrutt utvikling fra romersk tid fram til i dag. Gatene her er brukt som kulisser for King’s Landing, hovedstaden for de syv kongedømmer.

Malpartida, Extremedura
Det uvanlige landskapet like utenfor byen Malpartida er en del av naturparken Los Barruecos. Det var her man i den syvende sesongen i episode fire filmet «Battle of the Dragons».

Trujillo, Extremedura
Trujillo er kjent for sine festningsverk og enorme murer. Man filmet deler av sesong syv her inne på festningen som har totalt 17 forsvarstårn.

irona, Barcelona
Katedralen i Girona spiller «The Sept of Baelor» og byens gamle gater og jødiske kvartal er brukt som kulisse for Braavos, Oldtown og Kings Landing.

Canet de Mar
En time nord for Barcelona ligger den lille byen Canet de Mar på Costa Brava. Festningen her er Horn Hill, palasset som i Game of Thrones tilhører familien til Samwell Tarly.

Navarra
Bardenas Reales – Denne naturparken som er semi-ørken, er landskapet ved Dothraki sjøen hvor hordene med Khalasars hører hjemme.

Castilla La Mancha
Borgen i Zafra ble brukt i sesong seks hvor den var «Tower of Joy». Det var her den unge Ned Stark og hans menn kjempet mot Ser Arthur Dayne og andre Targaryen i en av Stark sine visjoner. Slottet ligger ved landsbyen Hombraderos halvannen kjøring fra Madrid.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter