Villajoyosa fjerner kongens navn

Publisert

I Villajoyosa har bystyret vedtatt at man vil fjerne tidligere kong Juan Carlos I sitt navn fra en av sentrumsgater.

De tre partiene i Villajoyosa sier om beslutningen at Juan Carlos har brukt sin stilling som konge til å berike seg selv på en ulovlig måte. Avenida Juan Carlos I skal heretter hete Avenida Pere Esquerdo.

Utro, skjøt elefanter og tok 100 millioner under bordet

Juan Carlos I abdiserte i 2014 etter en rekke skandaler. For mange spanjoler ble det nok når kongen reiste på luksusferie for å skyte elefanter med sin elskerinne. Juan Carlos ga tronen til sin sønn som midt under Corona-krisen offisielt opplyste at han ikke ønsker å arve penger fra sin far. Dette må ses i sammenheng med etterforskningen som pågår mot Carlos I, han skal ha å ha tatt imot hundre millioner i Euro i “kommisjon” knyttet til utbyggingen av et lyntog-nett i Saudi Arabia, hvor et spansk selskap vant kontrakten.

I mars 2020 ble Carlos fratatt sin apanasje etter skandalen rundt pengene fra Saudia Arabia ble for godt kjent i Spania. Saken er opprinnelig fra 2007.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter