Klart for ny konge i Spania

Publisert

Tirsdag 17. juni ble loven om Juan Carlos I´s abdikasjon vedtatt i Senatet. Spania har dermed formelt tatt farvel med sin gamle konge og er klar for innsettelsen av Felipe VI. Loven som allerede var godkjent av Kongressen ble vedtatt med hele 90 prosent av stemmene. Alle forslag om å åpne for folkeavstemning om monarkiet ble avvist før avstemningen. Kunngjøringen av fyrsten av Asturias Felipe som ny konge skjer i en høytidelig seremoni i Kongressen i Madrid torsdag 19. juni. 32 representanter fra småpartier som er imot monarkiet har annonsert sitt fravær under seremonien.

Den høytidelige kunngjøringen av Spanias nye konge Felipe VI skjer i parlamentsbygningen Congreso de los Diputados i Madrid klokken 10:30 torsdag 19. juni. Dette er selve proklamasjonen av den nye kongen, men formelt sett har Felipe da allerede vært Spanias statsoverhode og militære leder siden midnatt. Juan Carlos signerte nemlig loven som gjør hans egen abdikasjon gyldig onsdag 18. juni og fra og med klokken 00:00 samme natt har landet etter loven fått sin nye konge.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter