Reuma-Sol åpner opp igjen som “Alfaz Oasis”

Publisert

Norges Reumatiker Forbund (NRF) sier de igjen vil være tilbake på det gamle anlegget “Reuma Sol” utenfor Alfaz del Pi. Man håper på drift ved anlegget fra april av.

Gikk konkurs i 2020

Tidligere ledelse ved anlegget har over tid slitt med å få til en bærekraftig drift. I det pandemien slo foten under kundegrunnlaget fra Norge måtte senteret slå seg konkurs i 2020. Begjæringen om å slå Reuma-Sol konkurs ble innlevert til domstolen i Alicante 29. juni.

Senteret har i sin tidligere form ikke vært økonomisk bærekraftig. Senteret har primært hatt norske ansatte. I 2014 håpet man at FRP kunne “redde” senteret.

Gammel konkurs-villa til Warpe

Revmatikernes forbund kjøpte eiendommen for 4.3 millioner kroner tidlig på nittitallet. Eiendommen kom fra konkursboet til nordmannen Johan Warpe som drev stort innen eiendom. 19,8 mål tomt ble kjøpt med tanke på utbygging av senteret som stod ferdig i juli 2000.

Kjøpte Reuma-Sol på tvangsauksjon for 4.3 millioner kroner

-Jeg glemmer det aldri. I november 1993, signerte Per Åge og jeg kjøpskontrakten på tinghuset i Benidorm. Vi kom til fincaen sent på natten. Alt var mørkt. Strømmen var tatt og hele området var plombert. Alt av verdi var borte og det skulle jo ikke gå an når området var plombert, bemerker den tidligere forbundslederen.

Warpe oppførte blant annet “Interlux” bygget i Avda. Pais Valenciana hvor “Den norske klubben” fikk sine lokaler som en konsekvens av Warpes økonomiske problemer. Navnet på bygget skal angivelig henvise til skatteparadiset hvor pengene angivelig kom via, nemlig Luxemburg. Også bygningene vis a vis “Casa de Cultura” var det Warpe som stod bak. Men han gikk konkurs og slik endte revmatikerforbundet senere opp med Warpes finca på Foya Blanca i Alfaz del Pi.

Les SpaniaPostens intervju – Reuma-Sols ”mor” ser tilbake

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter