Reuma-Sol i Alfaz del Pi slås konkurs

Publisert

Revmatikernes senter har slitt økonomisk over flere år. Men manglende besøk denne sommeren førte til stengte dører og permitterte ansatte. Nå slår senteret seg konkurs.

Til VG sier styreleder, Greta Kristi Herje, at vedtaket ble gjort i samråd med Norsk Revmatikerforbunds styre, som er eiere av driftsselskapet Reuma-Sol Senter i tillegg til Reuma-Sol Eiendom.

Vedtaket om å begjære oppbud i driftsselskapet ble fattet 7. april 2020. Begjæringen om å slå Reuma-Sol konkurs ble først innlevert til domstolen i Alicante 29. juni.

Men det jobbes med å beholde eiendommen, påpeker forbundslederen. Eiendomsselskapet jobber nå med å finne andre muligheter, og forbundslederen utelukker ikke at helsesenteret kan gjenoppstå på den samme eiendommen senere.

Kjøpte Reuma-Sol på tvangsauksjon for 4.3 millioner kroner

-Jeg glemmer det aldri. I november 1993, signerte Per Åge og jeg kjøpskontrakten på tinghuset i Benidorm. Vi kom til fincaen sent på natten. Alt var mørkt. Strømmen var tatt og hele området var plombert. Alt av verdi var borte og det skulle jo ikke gå an når området var plombert, bemerker den tidligere forbundslederen.

Revmatikernes forbund kjøpte eiendommen for 4.3 millioner kroner tidlig på nittitallet. Eiendommen kom fra konkursboet til nordmannen Johan Warpe som drev stort innen eiendom. 19,8 mål tomt ble kjøpt med tanke på utbygging av senteret som stod ferdig i juli 2000.

Warpe oppførte blant annet “Interlux” bygget i Avda. Pais Valenciana hvor “Den norske klubben” fikk sine lokaler som en konsekvens av Warpes økonomiske problemer. Navnet på bygget skal angivelig henvise til skatteparadiset hvor pengene angivelig kom via, nemlig Luxemburg. Også bygningene vis a vis “Casa de Cultura” var det Warpe som stod bak. Men han gikk konkurs og slik endte revmatikerforbundet senere opp med Warpes finca på Foya Blanca i Alfaz del Pi.

Les SpaniaPostens intervju – Reuma-Sols ”mor” ser tilbake

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter