Altea blant Spanias ti vakreste byer

0
527
altea_see_spain_facebook.jpg

Gamlebyen i Altea forfører stadig vekk nye reisende fra inn- og utland. Den spanske reise- og utelivsguiden Bloginmadrid har nå kåret den lille kystkommunen til en av Spanias ti vakreste byer. Kåringen har ikke gått upåaktet hen hos Altea kommune som refererer til guiden og trekker frem steder som kirken La Iglesia de Nuestra Señora del Consuelo og gatene Sant Miquel og Concepción som spesielt severdige. Kommunen påpeker at Altea er den eneste byen i Comunidad Valenciana som står på listen.

Internett-baserte kåringer av denne typen anses som viktige for promotering av Altea som reisemål. Altea kommune har de siste årene selv satset på ny informasjonsteknologi i markedsføringen av byen og har utviklet sin digitale profil med informasjon om byen på Internett, blant annet gjennom prosjektet «Visit Altea». Vektleggingen av informasjonsteknologi er basert på undersøkelser som tilsier at rundt 70 prosent av alle feriereiser i dag blir valgt ut fra internettsøk og informasjon på sosiale medier. Internettbaserte reiselivsguider blir derfor et viktig digitalt utstillingsvindu for byen.

De andre stedene på Bloginmadrids liste er Cadaqués (Catalonia), Vejer de la Frontera (Andalucía), Albarracín (Aragón), Comillas (Cantabria), Hondarribia (Baskerland), La Alberca (Castilla og León), Cudillero (Asturias), Ribadeo (Galicia) og Chinchón (Madrid).

Amerikanske “Time Magazine” har tidligere kåret Altea til en av de vakreste i Europa.

 Foto: Turismo de España (Turespaña)