Albirs nye innkjøring klar før jul

Publisert

5. desember åpner man den nye adkomstveien til Albir. Veibiten åpner for en ny innkjøring fra riksvei N332 noe man håper vil løse opp i det kaotiske krysset som i dag kobler Albir til Alfaz del Pi. I følge estimater vil den nye innkjøringen fjerne 14% av trafikken fra dagens kryss ved McDonald.

Den nye veien kobler den ganske nye rundkjøringen som åpnet i 2015 til CV-753, bakveien som går fra Albir til Benidorm. Rundkjøringen kobler seg til CV-753 ikke langt fra bensinstasjonen som ligger langs veien mot Benidorm.

Den nye veibiten vil avlaste trafikken som går gjennom veikrysset ved McDonald langs N332 og være raskere for som som kommer fra deler av Alfaz del Pi som L’Arabi og skal til Albir.

Venter fortsatt på gangbro over N332

This image has an empty alt attribute; its file name is plan-inversiones-300x200.jpeg

Under en presentasjon for kommunens investeringsplan for neste seks årene lovte ordfører Arques at den lenge omtalte gangbroen over N332 skulle igangsettes innen utgangen av 2018.

FORSINKET: Mai 2018 sa ordfører Vicente Arques til pressen at arbeidene med den nye broen skulle være i gang innen utgangen av 2018.
FORSINKET: Mai 2018 sa ordfører Vicente Arques til pressen at arbeidene med den nye broen skulle være i gang innen utgangen av 2018.

Prosjektet ble først forsinket av kommunen selv grunnet uklar finansiering. Da prosjektet ble presentert for pressen i 2018 fikk man opplyst at finansiering var i orden noe det senere ble klart var feil. Kommunen måtte utvide ens egen grense for belåning for å legge nok egen kapital på bordet så EUs fond for regional utvikling kunne betale resten. Dette var i orden i januar 2019, likevel er prosjektet ennå ikke godkjent på nasjonalt plan.

Les også:

Albir skal få sportshall og ny fotball-bane

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter