15 “Ultras” overfalt to unggutter fra Algerie i Denia

0
500
Denia

I Denia ble to gutter på 14 og 15 år overfalt av en gjeng på rundt femten såkalte “Ultras” som sparket ungguttene mens de lå på bakken. Vitnene til hendelsen beskrev de rundt 15 som kraftige og kledd i mørke klær, de fleste av dem med ansiktene dekke til. Den typen man ser skaper bråk rundt fotballkamper sier naboene.

Overfallet skjedde rundt 18.30 ettermiddagen Torsdag 16. november i det normalt rolige nabolaget. Det var naboene som tilkalte politiet etter at de hørte bråk ute i gata, hvor de så en stor gruppe menn sparke en av tenåringene som lå på bakken. Overfallsmennene løp fra stedet i det de ble oppmerksomme på naboenes rop.

Høyrekstreme i Spania

Såkalte “Ultras” er Spanias verste fotballpøbler. De er svært voldelige, er knyttet til flere drap  og de er knyttet til det høyreekstreme med tilknytning til neofasistiske og neonazistiske miljøer og ideer. Høyreekstreme har i en tid blitt mer synlige i vestlige land. I Spania har det høyrekstreme partiet VOX nå økt sine aktiviteter på Costa Blanca. Det innvandrerfiendlige partiet holdt stiftelsesmøte for VOX Valencia 12. November og et nytt møte i Murcia 14. november, deres slogan er “Spania først”. Partiet ønsker ikke immigranter til Spania fra land som ikke snakker spansk og ikke har en kultur lik den spanske. De vil stenge moskeer og utvise imaner fra Spania.

Spanske ultras "uniform" består av mørke klær. Adidas-joggedressen er en av deres "merkevarer". De regnes for å være blant verdens ti mest voldelige fotballhooligans.
Spanske ultras “uniform” består av mørke klær. Adidas-joggedressen er en av deres “merkevarer”. De regnes for å være blant verdens ti mest voldelige fotball-hooligans.

 

Spanias høyreekstreme nasjonalister er blant de mest voldelige motstandere av Katalansk uavhengighet. Bildet viser dem brenne det Katalanske flagget under en markering 12. oktober. Igjen er de kledd i svart / mørke klær, legg merke til det spanske fasist-flagget øverst til høyre.

De største gruppene “ultas” er i Madrid knyttet til fotballklubben “Atletico Madrid”. Nest størst er gruppen i Valencia “Curva Nord” hvor man i 2014 regner med det var rundt 1800 aktive “medlemmer”. Etter et drap i Madrid på en fotballsupporter fra “Deportivo de la Coruña” i 2014 ble det en periode satt fokus på miljøet og det ble til en stor grad kartlagt.

Planlagt rasistisk motivert overfall

Guttene hører til et slags barnehjem i området hvor det bor 7-8 gutter fra Algerie uten foreldre. Naboene forteller til pressen at det aldri er noe bråk med guttene som bor her. De er stille og rolige og lager aldri noe krøll med noen. Guttene skal ha vært i park hvor de ofte oppholder seg og på vei tilbake til stedet de bor, da et femtentalls “ultras” skal ha stoppet dem på veien og angrepet dem. De skal ha løpt tilbake mot senteret de bor i det de blir slått ned i bakken og videre angrepet.

De to ble kjør til sykehuset etter overfallet, den ene har fått sprukket leppe og et blått øye foruten sår, skrap på blåmerker over hele kroppen.

Naboene sier det ikke er noe tvil om at angrepet var rasistisk motivert.

– Dette er bra gutter. Vi har aldri hatt noe bråk med disse. Og påkledningen til de som gjorde dette var veldig påfallende. Mørke klær og dekke foran ansiktet.