Tarbena: Alicantes skjulte perle

Publisert

Tarbena er en sjarmerende landsby som ligger høyt oppe i åsene i Alicante, Spania. Bortgjemt fra de travle turistområdene, har Tarbena beholdt sin autentiske sjarm og er et perfekt reisemål for de som søker en fredelig og avslappende ferieopplevelse.

Historie og kultur

Tarbena er en gammel landsby med røtter som går tilbake til maurisk tid. Ta en spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene og beundre de hvitkalkede husene med blomsterkledde balkonger. Et høydepunkt er den gamle mauriske festningen, som nå er et fantastisk utsiktspunkt hvor du kan nyte panoramautsikten over det omkringliggende landskapet.

Vandreturer og naturlig skjønnhet

Naturelskere vil bli begeistret over Tarbenas naturlige skjønnhet. Utforsk de omkringliggende stiene til fots eller på sykkel, og oppdag skjulte perler som fossefall og fossebassenger, hvor du kan ta en forfriskende dukkert på varme sommerdager. Det finnes flere turstier som passer for ulike nivåer av erfaring, og lokalbefolkningen er glade for å gi deg råd om de beste rutene.

Lokale festligheter

Tarbena er kjent for sine livlige festivaler og arrangementer. Her er noen av de mest populære festlighetene:

  1. Fiesta de San Gregorio: Feires den 9. mai til ære for landsbyens skytshelgen, San Gregorio.
  2. Fira de Sant Antoni: En tradisjonell festival som finner sted i januar og feirer Sant Antoni, beskytteren av dyr. Festivalen inkluderer prosesjoner, musikk og dans.
  3. Feria de Agosto: Denne sommerfestivalen finner sted i august og byr på underholdning, musikk, dans og fyrverkeri.

Merk at datoene for disse festivalene kan variere fra år til år, så det er alltid lurt å sjekke den nøyaktige datoen for ditt besøk.

Praktisk informasjon

For å komme til Tarbena, kan du fly til Alicante lufthavn, som er den nærmeste flyplassen. Derfra kan du ta en buss eller leie en bil for å nå landsbyen.

Tarbena er også en ideell base for å utforske den nærliggende kysten. Den vakre kystbyen Altea ligger bare en kort kjøretur unna, og her kan du nyte strendene og det klare Middelhavet. Utforsk de smale gatene i Alteas gamleby, beundre de hvite husene og besøk en av de mange kunstgalleriene som finnes der.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter