Alicante-provinsens best bevarte slott

Publisert

Landsbyen Castalla i Alicante kjemper om tittelen “årets landsby“. Juryen, bestående av representanter for spanske aviser, kårer vinneren blant de av landets utallige landsbyer som blant annet har gjort mest for å restaurere sin kulturarv.

Borgen åpen for besøkende fredager til og med søndager fra kl. 10.00 til 14.00. Landsbyen ligger en halvtimes kjøring fra Alicante by i retning Alcoy.

Castalla er en kulturelt svært aktiv by som gjør en stor innsats for å bevare og fremme sine tradisjoner og historiske arv. Byen er også kjent for sin spesielle gastronomi, men denne gangen er den utnevnt til “kulturby” for gjennomføringen av prosjektet ved å lage museum ut av slottet som ruver over byen. På denne måten har Castalle gitt sin kultur-historie et stort løft og samtidig fått en attraksjon som driver mange besøkende til landsbyen.

Slottet i Castalla

Festningsanlegget er et av de best bevarte i Alicante-provinsen og har nylig blitt restaurert gjennom et museumsprosjekt. Siden 2014 har det også vært erklært som et kulturminne av almenn interesse.

Dette kulturminnet ligger på toppen av Castalla-høyden og inneholder bygninger fra flere perioder.

Festningen består av tre deler: palasset, Patio de Armas og Torre Grossa, som kan besøkes året rundt til forskjellige tider.

På bystyrets offisielle nettsted for turisme kan du laste ned en komplett guide i PDF-format, et interaktivt kart og til og med få tilgang til virtuelle omvisninger.

På den annen side er det tilrettelagt en rømningsrute slik at besøkende og lokalbefolkning kan bli kjent med alle de historiske monumentene i byen.

Castalla er hjemsted for en rekke ikoniske steder av høy kulturell verdi, som rådhuset, sognekirken Nuestra Señora de la Asunción eller Ermita de la Sang, som huser kommunens skytshelgen og som i sin tur er hovedpersonen i de lokale festivalene for maurere og kristne og påskeuken.

Santa Barbara borgen i Alicante by er også åpen for publikum.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter