Webhelp opprettholder virksomhet i Torrevieja

Publisert

For tre uker siden kunngjorde telemarketingfirmaet Webhelp at de legger ned sitt hovedkontor i Torrevieja. Etter forhandlinger med selskapets fagforening har de nå besluttet å åpne et nytt, mindre kontor i byen.

Tanken var å legge ned det fysiske hovedkontoret uten å varsle noen av selskapets ansatte. For å redusere kostnadene ønsket selskapet i stedet at de ansatte skulle fortsette å jobbe hjemmefra eller flytte til Malaga.

Dette fikk selskapets fagforening til å reagere. Ettersom kunngjøringen representerte en betydelig endring i arbeidsforholdene for de over 130 ansatte, kunne de innlede forhandlinger i henhold til artikkel 40 og 41 i arbeidsloven.

“Telependling kan ikke være en forpliktelse fordi ikke alle har personlige, familiære og boligmessige forutsetninger for å kunne utføre oppgavene sine hjemmefra, på samme måte som ikke alle kan forlate alt og reise til en annen by fra den ene dagen til den andre”, uttalte de i en pressemelding tidligere denne uken.

I går kunngjorde fagforeningen at de hadde fått gjennomslag for endringer i selskapets beslutning. I stedet for å legge ned hele virksomheten i Torrevieja, vil de åpne et mindre kontor i byen med plass til minst 24 personer. Dette skjer etter at de berørte ansatte har gjennomført en spørreundersøkelse om fjernarbeid. Kontoret vil kunne utvides raskt ved behov.

Forhandlingene om den nøyaktige størrelsen på det nye kontoret pågår fortsatt, etter at det ble sendt ut en ny spørreundersøkelse til de ansatte om den nåværende situasjonen.

Fagforeningskomiteen er fornøyd med utfallet av forhandlingene så langt. Dette skyldes at de har klart å anerkjenne de ansattes ulike behov og vilkår, selv om selskapet har behov for å redusere driftskostnadene.

De slår imidlertid fast at mye arbeid gjenstår, ettersom de mener at Webhelp ikke fullt ut har oppfylt sine forpliktelser i henhold til artikkel 41. Derfor forbeholder de seg retten til å fortsette å forhandle om bedre vilkår, spesielt for ansatte som velger å jobbe hjemmefra.

I en annen pressemelding takker de pressen, andre medier og Sumando por Torrevieja, en samling venstreorienterte politiske organisasjoner i byen, for deres støtte og hjelp til å få selskapet til forhandlingsbordet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter