Vitaldent i millionsvindel

Publisert

Tannlege Vitaldent, med filial i Torrevieja, etterforskes nå av politiet. Og eieren av tannlege-franchisen Vitaldent er arrestert. Uruguayanske Ernesto Colman som startet selskapet i 1991 ble tatt i en politiaksjon onsdag 16. februar sammen med en rekke andre personer fra ledelsen. Colman er mistenkt for å ha svindlet sine franchisetakere i Spania for millioner av euro og for å ha unndratt seg enorme summer i skatt. Pågripelsen skjedde etter at etterforskerne fryktet han skulle forlate landet.

Spansk politi og skattemyndigheter har etterforsket Vitaldent-saken i to år. Mistanken om at det foregikk omfattende svindel kom etter at eieren Ernesto Colmans eks-kone ble tatt med store mengder kontanter etter en reise til Sveits. Deretter ble det avslørt millionbeløp på kontoer i Sveits og Luxemburg.

Hvitvaskingen av pengene skal ha foregått ved kjøp av eiendom og fullblodshester. I forbindelse med arrestasjonen har politiet beslaglagt et privat jetfly, 36 luksusbiler og en rekke eiendommer over hele Spania. Det antas at Colman og hans medsammensvorne har svindlet sine tannlegekontorer rundt omkring i Spania for mer enn 10 millioner euro (rundt 95 millioner kroner).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter