Vil ta i bruk tomt konserthus

Publisert

Ordføreren i Torrevieja, José Manuel Dolón (Los Verdes), har bedt regionale myndigheter om å få ta i bruk byens nye konservatorium og konserthus Auditorio Internacional. Bygget tilhører regionen Valencia og ble offisielt innviet i 2011 av tidligere regionspresident Francisco Camps (Partido Popular). Siden det har det topp moderne bygget for det meste stått tomt og konservatoriet har aldri vært brukt. Ordføreren har nå foreslått å inngå en leieavtale på et eller flere år, slik at konserthallen som kostet 53 millioner euro å bygge kan tas i bruk.

Istedenfor at kommunen fra gang til gang skal søke regionsadministrasjonen om lov til å benytte bygget, foreslår ordfører Dolón å inngå en mer permanent avtale om leie for lengre perioder på et år eller mer. Eieren av bygget, Comunidad Valenciana som etter Partido Populars valgnederlag i mai i år nå ledes av de rødgrønne (PSOE og Compromís), skal være positive til forslaget. Før en kontrakt eventuelt kan undertegnes må imidlertid bygget inspiseres for å kontrollere at det er forskriftsmessig stand.

I følge avisen Información kostet Auditorio Internacional de Torrevieja rundt 53 millioner euro å bygge og har årlige utgifter til vedlikehold på 360.000 euro.

Les også: Må stenge flere offentlige bygg

Foto: Auditorio Internacional de Torrevieja.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter