Vil stoppe utbygging av havnen

Publisert

Fiskehallen i havnen må vernes. Torrevieja-kommunens ønske om å endre maks-høyden i havneområdet fra 3.6 til 12 meter må også stoppes.

Torrevieja kommune har mottatt formelle klager på utbyggingen i havneområdet fra organisasjonen, Amigos de los Humedales del Sur de Alicante (AHSA). Foreningen ble opprinnelig stiftet for å verne våtmarks-områdene syd i Alicante provinsen. AHSA mener bygget til fiskerne er en del av Torreviejas historie og må vernes.

Prosjektet som nå ligger til behandling i kommunen er ment å forvandle dagens havneområde til et sentrum for forlystelser av alle slag. Ved å rive fiskernes gamle bygg her og tillate bygg i høyden har planen vært å tillate barer, restauranter, nattklubber og butikker i området. Parkering for 400 biler har vært en del av prosjektet. Kommunen har tatt høyde for dette i den oppdaterte reguleringsplanen som gjenstår godkjenning.

I tillegg til utbyggingen av selve havne-området er kommunens mål å “åpne” byen mer mot selve havnen ved å forbedre avenyer som leder ned hit.

Fra før av har man godkjent at det etableres en lystbåthavn het syd i havne-området.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter