14.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
17.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Vil stoppe utbygging av havnen

Fiskehallen i havnen må vernes. Torrevieja-kommunens ønske om å endre maks-høyden i havneområdet fra 3.6 til 12 meter må også stoppes.

Torrevieja kommune har mottatt formelle klager på utbyggingen i havneområdet fra organisasjonen, Amigos de los Humedales del Sur de Alicante (AHSA). Foreningen ble opprinnelig stiftet for å verne våtmarks-områdene syd i Alicante provinsen. AHSA mener bygget til fiskerne er en del av Torreviejas historie og må vernes.

Prosjektet som nå ligger til behandling i kommunen er ment å forvandle dagens havneområde til et sentrum for forlystelser av alle slag. Ved å rive fiskernes gamle bygg her og tillate bygg i høyden har planen vært å tillate barer, restauranter, nattklubber og butikker i området. Parkering for 400 biler har vært en del av prosjektet. Kommunen har tatt høyde for dette i den oppdaterte reguleringsplanen som gjenstår godkjenning.

I tillegg til utbyggingen av selve havne-området er kommunens mål å «åpne» byen mer mot selve havnen ved å forbedre avenyer som leder ned hit.

Fra før av har man godkjent at det etableres en lystbåthavn het syd i havne-området.

Relaterte saker

- Advertisement -