Vil stoppe mur i strandsonen

Publisert

En aksjonsgruppe i Torrevieja krever stans i byggingen av en flere hundre meter lang mur i standsonen ved Cala Ferrís. Muren som praktisk talt er ferdig tilhører eiendomsfirmaet Ferrís Hills. Firmaet fikk tillatelse til konsruksjonen av PPs kommuneledelse i 2014 og skal angivelig ha bygget muren for å markere grensen for en tomt de disponerer. Stedet er et av få uberørte strandområder i Torrevieja. I følge avisen Información er det ikke ventet at den nye kommuneledelsen vil trekke tilbake tillatelsen av frykt for søksmål fra selskapet.

Aksjonsgruppen Salvemos Lo Ferrís har allerede døpt den 800 meter lange muren ved Cala Ferrís til «Skammens mur». Firmaet Ferrís Hills som står bak konstruksjonen skal har fått prosjektet godkjent av Partido Populars kommuneledelse i 2014.

Den nye rødgrønne kommuneldelsen i Torrevieja skal for få dager siden har antydet at de vil gjennomgå betingelsene for tillatelsen på nytt. Det er imidlertid ikke ventet at godkjennelsen blir trukket tilbake, i det kommunen risikerer søskmål og store erstatningskrav fra firmaet.

Området Cala Ferrís der muren er bygget er ett av få uberørte strandområder i Torrevieja. Den omstridte konstruksjonen består av en mur på 1 meter som er forhøyet ytterligere med 1,5 meter stålgjerde.

Salvemos Lo Ferrís har lenge bedt om at arbeidene stanses og at konstruksjonen fjernes. Aksjonsgruppen påpeker at det ikke er gjort utredninger om hvordan muren påvirker naturen og dyrelivet i området.

I tillegg blir det anført at en gjetervei fra gammelt av går gjennom området. Sistnevnte vei vil kunne være beskyttet av reglen om servitutter som innskrenker eiers rett til å blokkere gjennomgang på området.

Det er uklart om Ferrís Hills har planer om å bygge ut. Firmaet skal tidligere ha hevdet at de ikke har slike interesser. Tomten er på rundt 200 mål og ligger i havgapet rett syd for havnen i Torrevieja.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter