Vil stoppe «dødehavs-bading»

Publisert

Firmaet som driver saltproduksjonen i Torrevieja vil stoppe turister som bader i lagunen. Det mineralholdige vannet har rykte på seg for å være det rene kurbad på linje med Dødehavet. Badingen er angivelig ikke forbudt. Selskapet hevder likevel at de har rett til å sette opp skilt med forbud og skjerpe sikkerheten. Begrunnelsen skal være at de «leier» lagunen av staten og derfor har ansvaret for det som foregår på stedet.

Reaksjonen fra selskapet som driver saltproduksjonen i Torrevieja (Groupe Salins) kommer i følge avisen Información etter at to turister kom i veien for et kjøretøy som henter salt fra lagunen. Selskapet skal etter det ha satt opp flere nye skilt med forbud mot bading og sagt de vil skjerpe sikkerheten.

Les også: Vil pumpe «farlig» saltlake ut i havet

Samtidig foregår det et arbeid for å sikre lagunens tilgjengelighet for allmennheten. Ledelsen ved nasjonalparken Parque natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja har annonsert at de vil forsøke å komme frem til en løsning der lagunen kan tjene som attraksjon for turister uten at det går på akkord med saltproduksjonen på stedet.

Les også: Gratis kurbad i Spanias svar på Dødehavet

De siste årene skal stadig flere turister ha blitt observert badende i det mineralholdige vannet i lagunene ved La Mata og Torrevieja. Lagunene ble erklært nasjonalpark av regionsmyndighetene i Valencia  i 1989. Området strekker seg over fire kommuner (Guardamar del Segura, Los Montesinos, Rojales og Torrevieja) og har et rikt dyre- og planteliv. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter