Vil skape ”Lille Manga” – for breddefotballen

Publisert

Stig Gunnar Hovdal i Guardamar del Segura har hatt flere norske lag på treningsleirbesøk i Guardamar i år. Nå ønsker Hovdal og satse enda mer på fotballen, og det er primært den norske breddefotballen han retter seg inn mot.

Stig Gunnar Hovdal i Guardamar del Segura har hatt flere norske lag på treningsleirbesøk i Guardamar i år. Nå ønsker Hovdal og satse enda mer på fotballen, og det er primært den norske breddefotballen han retter seg inn mot.

Den norske toppfotballen holder til på La Manga og slik vil det fortsatt være, derfor satser vi på breddefotballen. Det vil si lag fra 3. divisjon og nedover i det norske divisjonssystemet, forteller Stig Gunnar Hovdal til Spaniaposten.

Treningsleire
Stig Gunnar Hovdal har etablert Cora Sport, som er en avdeling av Arctico Cora Care S.L, som Hovdal startet i 2001 sammen med Eli Gjelten. Selskapet har knyttet til seg flere erfarne fotballfolk som Bent Erik Smaadal, Øivind Eriksen, Øyvind Risjord og Stig Markus Gjelten Hovdal. Det er den tidligere Skeid-spilleren og treneren Smaadal som fronter satsingen utad.

– Jeg ønsker å finnes, men ikke synes så mye, forklarer Stig Gunnar Hovdal, som selv er mer enn gjennomsnittlig interessert i fotball. Hans svigersønn, Tom Eirik Breive spiller forøvrig Tippeligafotball for Sarpsborg 08.

En rekke klubber har vært på treningsleir i Guardamar de Segura i februar-mars i 2011. Greåker IF, Sparta Sarpsborg, Slemmestad og Fjellhammer er noen av klubbene som har benyttet seg muligheten for en stabil sesongoppkjøring under fine forhold på Costa Blancakysten.
Fungerte fint

– Det fungerte fint da vi var på Costa Blanca. Hele opplegget med trening og kamper ble godt gjennomført, sier Greåker IFs trener, Heine Eriksen i en kommentar.

Cora Sport har et nært samarbeid med kommunen og ordføreren i Guardamar. Dette gir selskapet et klart fortrinn når det gjelder å skaffe til veie baner og andre fasiliteter som er nødvendig for at norske klubber skal bli tilfredse.

– Vi disponerer innpå 700 hotellrom samt mange gode campinghytter, treningssenter, oppvarmet svømmebasseng, tennisbaner, golfbaner, fotballbaner, håndballbane og idrettshall. Utgangspunktet for at vi skal få vekst innenfor område sport de kommende årene er de taller beste, mener Hovdal.

Seminarsatsing
I tillegg tilbyr Cora Sport inspirasjonsforedrag, som skal bringe idrettsutøvere og ledere et steg videre mot sine mål. Det er altså en komplett pakke som etter hvert blir tilgjengelig i Guardamar del Segura i regi av Hovdal og Gjelten, der det også skal satses ytterligere på at næringslivet skal legge sine seminarer og event til Costa Blanca.

– Vi hadde 161 personer her i månedsskiftet januar/februar og i mars var det 32 bønder her på studietur. Stadig flere nordmenn får opp øynene hvor hvilken perle Guardamar og Costa Blanca er og at stedet kan benyttes til noe annet enn kun ferie, sier Stig Gunnar Hovdal.

Kjernevirksomheten til Arctico Cora Care S.L.,som er innen helse og eiendom ,står ved lag, men det skal altså satses ytterligere på områder som sport og seminarvirksomhet. Det er ni ansatte i selskapet i dag.

Guardamar

Av: Jon Henriksen

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter