Vil rehabilitere 740 hus i Torrevieja med EU-midler

Publisert

De 7,5 millionene euro i EU-midler som rådhuset i Torrevieja har fått innvilget til rehabilitering av boliger og sosial boligbygging, skal gå til 35 bygninger med 740 boliger i de mest neglisjerte områdene i sentrum.

Midlene er en del av programmet for rehabilitering av boliger og sosial boligbygging i gjenoppbyggingsplanen som finansieres av “Next Generation Funds” fra EU. Tilskuddene vil fokusere på energirehabilitering av bolighus og opprustning av bymiljøet hvor de ligger.

De viktigste støtteberettigede områdene er Colonia San Esteban og Torresal, begge i sin helhet. Områdene er valgt ut på grunnlag av en sårbarhetsanalyse basert på data fra Valencias “Community Sensitive Urban Spaces Viewer” (VEUS). Analysen omfattet en vurdering av kommunens sosioøkonomiske og sosiodemografiske sårbarhet, der det ble tatt hensyn til aspekter knyttet til tilgjengelighet, avhengighet, kjønnsperspektiv, sosial utjevning og like muligheter.

Opptil 2 806 boliger

Opprinnelig avgrenset byrådet tre tiltaksområder med 145 bygninger og 2 806 boliger for gjennomføring av tiltak. Men så måtte byrådet tilpasse anmodningen til de tilgjengelige midlene, som ble redusert til disse 35 bygningene med til sammen 740 boliger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter