Vil løsrive Orihuela Costa

Publisert

På Orihuela Costa ønsker mange seg bort fra kommunen i Orihuela. Det nye politiske partiet “El Pioc” har nå blitt registrert ved det spanske innenriks-departementet, med løsrivelse som hovedformål.

Partiet er stiftet at folk som tidligere har vært aktive i partiet CLARO. Partiet ble stiftet i 2006 og har i perioder har hatt god oppslutning, med representanter i bystyret. Partiet har jobbet for å få fokus på problemer kommunen har kunne løse på nettopp Orihuela Costa.

Over mange år har man sett at kommunen i Orihuela nedprioriterer bydelene langs kysten til fordel for prosjekter inne i Orihuela. Dette til tross for at turisme og ferieboliger på Orihuela Costa er kommunens viktigste næring. Noe av forklaringen ligger i at tilflytterne i kystområdet i liten grad bruker som stemmerett. Lenge fastboende spanjoler i Orihuela utgjør fortsatt størstedelen av de som bruker stemmeretten.

Vanlig problem langs kysten

At nye store bydeler blir oversett av kommuner ser man flere steder langs kysten hvor turisme har påvirket utviklingen. I Altea var det lenge folk som tok til orde for å løsrive Altea la Vella fra Altea. Flere store urbanisasjoner i dette området følte seg oversett av rådhuset. I Alfaz del Pi ser man liknende tilstander i Albir hvor man mener kommunen investerer lite, til tross for at det er byens økonomiske motor.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter