Vil ikke endre Franco-skilt

Publisert

Den lille kommunen Daya Nueva syd på Costa Blanca har ikke endret byens gatenavn fra Francos dager. Hovedgaten gjennom sentrum heter fremdeles Generalísimo etter den gamle diktatoren. En annen vei er oppkalt etter General Moscardó, en av de andre militære lederne som sammen med Franco ledet statskuppet i 1936. I tillegg heter torget midt i byen José Antonio Primo de Rivera, etter mannen som stiftet det spanske fascistpartiet Falange Española.

Opprettholdelsen av Franco-navnene i Daya Nueva bryter med den spanske historieminneloven av 2007 (Ley de Memoria Histórica). At den nåværende kommuneledelsen ikke skifter navnene er til stor frustrasjon for mange av innbyggerne.

Ledelsen som består av en utbrytergruppe fra det konservativet partiet Partido Popular, trosser likevel påbudet om å fjerne navnene. En gruppe innbyggere har derfor sendt inn en klage til byens ordfører Teresa Martínez (UPDN) med håp om å få dem endret.

I følge Alicante-avisen Información har de fleste kommunene i distriktet Vega Baja syd på Costa Blanca for lengst endret sine skilt. Blant annet gjorde Torrevieja dagens påkrevde navneendringer lenge før historieminneloven av 2007. Også Orihulea har fra 2000 fått gjort endringer av alle gasteskilt og blant annet fjernet en byste på byens torg som var dedisert til Franco.

 

 

 

 

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter