Vil ha solcelleanlegg til Los Montesinos

Publisert

Selskapet Los Montesinos Solar S.L. har søkt om å installere et solcelleanlegg, kalt “FV Montesinos Solar” mellom veien til San Miguel de Salinas og Canal Levante-veien, nær boligfeltet La Herrada.

Prosjektet er lagt frem for publikum som har femten virkedager på å komme med sine insigelser. Prosjektet har et budsjett på 1,6 millioner euro. Det berører 5 hektar, som alle er jordsmonn med høy jordbruks-verdi nære Torrevieja-lagunen.

Dette er det fjerde solcelleanlegget som for tiden er under behandling i Los Montesinos. Alle påvirker også jordsmonn med høy agrologisk kapasitet som ligger i det hydrologiske og landskapsmessige bassenget i Laguna de Torrevieja.

Amigos de los Humedales del Sur de Alicante og dens visepresident, Miguel Ángel Pavón, leverte i februar inn en klage mot det største anlegget, “Lo Vigo”, som berører 19 hektar.

Rådhuset i Los Montesinos godkjente en suspensjon av lisensene ved utgangen av 2023, så “det vil være aktuelt i dette tilfellet”, sier Pavón.

Det er velkjent at det er motstand i befolkningen mot solkraftverket som er planlagt i San Miguel de Salinas for å forsyne utvidelsen av avsaltingsanlegget i Torrevieja.

Det er også søkt om fire nye anlegg, selv om de ennå ikke er offentliggjort: “Crujía 8” på 8 hektar i Almoradí, “Aleta 11” på 9,6 hektar mellom Almoradí og Algorfa, “Botavara 11” på 9 hektar i Algorfa og “Almura 11” på 6,4 hektar i Algorfa.

Alle berører i større eller mindre grad jordsmonn med høy agrologisk kapasitet.

Feberen i solenergisektoren er så intens at den allerede i mai i fjor nådde en kommune som Torrevieja, der det knapt finnes ledige arealer for nye aktiviteter. Selskapet Corporación Energética 1, SL planla å bygge et solcelleanlegg i området Los Romeros, på tomten som avgrenses av krysset mellom veien CV-905, som forbinder Torrevieja med Rojales, og CV-945 i Los Montesinos, som avgrenser naturparken med saltslettene i Torrevieja og La Mata.

Solcelleprosjektet kalt “PSF Orihuela Belmonte”, foreslått av selskapet Villenlar, med en kapasitet på 8 megawatt og en investering på 6,4 millioner euro, ble presentert denne måneden. Anlegget, som er planlagt sør i Orihuela kommune, i nærheten av San Miguel de Salinas kommune, vil oppta et areal på 163 690 kvadratmeter.

Det ligger ved siden av Itel-makroanlegget, som foreslo 242 256 paneler fordelt på 182 hektar, og som i januar 2023 ble avvist av departementet for økologisk omstilling med negative rapporter fra Generalitat.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter