Vil ha regelverk for bruk av elektriske sparkesykler i Torrevieja

Publisert

I Torrevieja ber deler av opposisjonen rådhuset om å regulere bruken av elektriske sparkesykler i byen. Man har over tid sett en vesentlig økning i bruken av de små farkostene. I og Torrevieja er det ganske flatt så sparkesykler er det godt alternativ for å enkelt bevege seg rundt.

Det er en representant for partiet «Sueña Torrevieja» som sier at mangelen på regelverk utgjør en fare for både som som kjører på farkostene såvel som andre gående og kjørende.

Elektriske sparkesykler fikk i 2018 påbud om en maksfart på 25 km/t og forbudt på fortauet. Regelverket har til nå blitt håndhevet i liten grad.

I August 2018 døde en eldre kvinne etter å ha blitt påkjørt av en slik elektrisk sparkesykkel. Den nitti år gamle damen spaserte med en rullator på et fortau i Catalonia da hun ble påkjørt av en slik scooter. Damen falt over og døde få dager senere på sykehuset.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter