Vil ha ordførerne bak lås og slå

Publisert

Orihuela kommune har som part i korrupsjonssaken Caso Brugal bedt om 4 års fengsel for byens to tidligere ordførere José Manuel Medina og Mónica Lorente. De to PP-ordførerne skal ha latt seg bestikke i forbindelse med tildelingen av kontrakter for søppeltømming i kommunen og tappet det offentlige for millioner. Rettssaken er bare en av flere i Brugal-saken, en av Partido Populars største korrupsjonsskandaler i Valencia-regionen.

I tillegg til påstanden om fengsel, er det fremsatt et erstatningskrav på 11 millioner euro. Blant de hovedtiltalte i saken er forretningsmannen Ángel Fenoll som risikerer en dom på 28 års fengsel, skriver avisen Información.

José Manuel Medina var ordøfrer i Orihulea fra 1995 til 2007, etterfulgt av Mónica Lorente som satt frem til 2011.


Caso Brugal

Navnet er en forkortelse for Basuras Rurales Gestión Alicante og handler om uregelmessigheter og korrupsjon i forbindelse med tildeling av kontrakter for håndtering av søppel i distriktet Vega Baja syd på Costa Blanca. Blant de hovedtiltalte i saken er Enrique Ortiz, én av regionens mest innflytelsesrike utbyggere og forretningsmenn som opp gjennom årene har sikret seg avtaler med det offentlige for flere hundre millioner euro. Den tidligere presidenten i provinsen Alicante, José Joaquín Ripoll (PP) er også tiltalt i saken og skal ha tatt imot bestikkelser under tildelingen av kontrakter til Ortiz.

Caso Brugal er en av Partido Populars største korrupsjonssaker i Valencia-regionen og er delt inn i 17 mindre saker. Korrupsjonsmistankene i Orihuela var starten på opprullingen av saken.

Les også:

Fire PP-representanter tiltalt

PP-korrupsjon inn for retten

Dom mot tidligere PP-ordfører

Orihuelas PP-ordførere tiltales

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter