Vil ha helse-bad ved Torrevieja-lagunen

Publisert

Forskerne tilknyttet Universidad Computense i Madrid har levert sin endelige rapport om effekten salt og leire har på kropp og hud. Å bade i salt-lagunene i Torrevieja har man hevdet er godt for helsa i århundrer. For første gang har man studert effekten med vitenskaplige metoder.

Etter å ha påvist positiv effekt på hud-plager, revmatisme og mye mer konkluderer rapporten med at det bør vurderes å i større grad tilrettelegge for bruk av lagunen. Man bør vurdere å dra nytte av lagunens egenskaper via et senter for Thalassoterapi, er en form for hydroterapi basert på sjøvann eller sjøgress.

Saltinnholdet i vannet står sentralt i denne terapiformen som lenge har vært populær langs Middelhavet. Spesielt i Frankrike finnes det en rekke slike «kurbad» og klinikker hvor vann med høyt saltinnhold brukes i behandlinger for både helse og skjønnhet.

Les også:

Mar Menor – Naturens eget Spa

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter