Vil ha “frivillig” kontroll med utleiepriser

Publisert

Torrevieja kommune vil unngå at utleiemarkedet for boliger skal få kunstig høye priser. Alle huseiere og firmaer som driver utleie oppfordres derfor til å justere prisene frivillig. Den nye indeksen for utleiemarkedet som er fastsatt av regionsadministrasjonen i Valencia, skal tjene som referanse. Oppfordringen kommer etter at markedet for utleie har vokst betraktelig i kommunen og prisene stadig øker.

Kommunen oppfordrer både utleiere og leietagere til å ta i bruk den nye indeksen. Det understrekes fra kommunens side at Torrevieja ikke er spesielt utsatt for en ny boligboble. Dersom prisene fortsetter å øke uten begrensninger, vil man imidlertid kunne bli det, heter det i uttalelsen.

Den nye indeksen for utleie av boliger ble lagt frem av regionsregjeringen i Valencia i desember (Índice de Precios de Referencia de la Generalitat). På myndighetenes nettsider (https://visor.gva.es/) kan man slå opp den enkelte kommune og se hva som til enhver tid er den anbefalte prisen for en leilighet i et bestemt område. Størrelsen på leiligheten og når den er bygget, vil være avgjørende for prisen man oppfordres til å følge (precio de referencia).

Initiativet fra Valencia-regjeringen kommer etter at statistikk viser at utleieprisene i flere kommuner har økt med et høyere tempo enn normalt de siste årene. I følge opplysninger fra regionale myndigheter har 45 kommuner i Valencia-regionen hatt en prisvekst på over 20 prosent på tre år.

Les også: Økning i registrerte utleieleiligheter i Torrevieja

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter