Vil ha byen fri for korrupte navn

Publisert

Hele 23 skilt og plaketter med navn på korrupsjons- og bedrageridømte politikere og andre er fjernet fra offentlige bygg i Torrevieja. Tiltaket kommer etter anmodning fra regionsadministrasjonen i Valencia. Ordfører i Torrevieja, José Manuel Dolón (Los Verdes), sier til media at kommunen ønsker å følge opp det regionale kravet og gjøre sitt for å bedre Comunidad Valencianas ansikt utad.

Ordføreren Dolón påpeker at det er regionsparlamentet i Valencia som har vedtatt at skiltene skal bort og viser til et skriv kommunen mottok i mars i år. Hele 23 skilt og plaketter er etter det blitt fjernet fra offentlige bygg.

Tidligere i år ble også navnet til prinsesse Cristina av Spania tatt ned fra byens idrettshall Palacio de los Deportes. Prinsessen er tiltalt for skatteunndragelse i bedragerisaken mot ektemannen Iñaki Urdangarin.

Les også: Prinsessens navn fjernet fra bygg

Dolón som ble valgt til ordfører etter lokalvalgene i fjor understreker viktigheten av å ta avstand fra all korrupsjonen som pågikk under årene med Partido Popular ved styringen. Det betyr at alle skilt og plaketter med navn på personer eller institusjoner og selskaper som har vært invovlert i korrupsjon vil bli fjernet fra offentlige bygg.

Les også: Torrevieja-ordfører i fengsel

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter