Vil endre Torreviejas skyline

Publisert

Det spanske eiendomsfirmaet Metrovacesa vil bygge opptil fire nye høyhus ved havnen i Torrevieja. Byggene som allerede er godkjent skal etter planen bli opp mot 26 etasjer høye og er tiltenkt boliger og hoteller. Endringer i kommunens reguleringsplan for utbygging foretatt av Partido Popular i perioden 2008 til 2011 har gjort utbyggingen mulig.

I følge Alicante-avisen Informacón er argumentet for å bygge høyhus i Torrevieja plassmangel. Det vises til at fortetningen i byen er høy. Når man sitter på en stor tomt i sentrum slik eiendomsselskapet Metrovacesa gjør bør man derfor bygge i høyden. På den måten unngår man også den “muren” av bygningsmasse en lav og lang bygning utgjør der både utsikt og adkomst til havet vil være blokkert, heter det. At deler av byggene vil være forbeholdt hoteller er også et argumet.

Planene om å bygge ut på det aktuelle området skal ha eksistert i snart femten år. Tomten som ligger i havneområdet ved Avenida de Gregorio Marañón har skiftet eier flere ganger før Metrovacesa tok over arealene. Med den gamle reguleringsplanen for utbygging i Torrevieja, Plan General de Ordenación Urbana (PGOU), ville høyhusene ikke vært mulig. Endringer vedtatt av Partido Popular i perioden 2008 til 20111 har imidlertid åpnet for prosjektet.

Metrovacesa skal lenge ha ønsket å selge tomten. Nå er salgsplakatene borte og anleggsmaskiner har begynt å forberede utbygging, skriver Información. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter