Vil bygge ut siste rest av strandlinje

Publisert

Den siste kilometeren med uberørt strandlinje i Orihuela Costa skal bygges ut med 1.500 boliger. Like før jul la kommunen prosjektet ut på anbud, et areal som ligger ved Cala Mosca. Lokale miljøorganisasjoner har i flere år kjempet imot planene. Det argumenteres for at området utgjør den eneste gjenværende del av kommunens kystlinje som ikke er bygget ut. Det påpekes også at plantelivet i området er unikt i sitt slag. Byens innbyggere har 30 dager på seg til å klage på vedtaket.

Utbyggingsplanene ved Cala Mosca i Orihuela, et prosjekt kalt Alameda del Mar, ble i følge avisen Información godkjent for over ti år siden. I 2011 tok det lokale partiet Claro saken til EU-parlamentet for å få stoppet utbyggingen. Partiet la da frem et krav om at det måtte gjøres en utredning av de miljømessige konsekvensene av prosjektet før en eventuell utbygging kunne bli aktuelt. Slike undersøkelser skal ikke ha blitt gjort da prosjektet ble godkjent av kommunen en gang på 2000-tallet.

Til tross for all motstanden mot planene, går nå kommuneledelsen videre med utbyggingen. Den 16. desember ble prosjektet lagt ut på anbud. Fristen for å klage på vedtaket er satt til 30 dager.

Les også: Torrevieja vil frede kystområde

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter