Vil bygge lokatog mellom Torrevieja og Orihuela

Publisert

Ordførerne i Torrevieja og Orihuela får støtte fra Alicante-provinsen for «trikken» som vil knytte de to største byene i Vega Baja-regionen tettere sammen.

Som de har foreslått prosjektet skal det finansieres av delstatsmyndighetene for Valencia regionen og Alicante-provinsen har sagt seg positive til forslaget i denne omgang.

Lokaltogets trase er forslått å ligge langs A7 og CV-95 forbi Los Balcones.

Ordførerne har utformet tog-forslaget på en måte så prosjektet samkjøres med utvidelsen av riksvei N332 forbi de to kommunene. Prosjektet som vil gi riksveien en ekstra kjørebane er allerede over et år forsinket. Målet med vei-prosjektet er å løse opp i de trafikk-korkene man regelmessig ser forbi Torrevieja i høysesongen. Den nasjonale regjeringen gjorde det kjent i forbindelse med presentasjonen av statsbudsjettet for 2022, 2023 og 2024 ikke er satt av penger til veiprosjektet i Torrevieja.

Det nye lokaltoget vil knytte Torrevieja til lyntoget-AVE sitt stoppested i Orihuela og med det blir reisetiden til Madrid vesentlig mindre.

Man estimerer prosjektets kostnad til å ligge på 270 millioner Euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter