Vil bygge campingplass i naturpark

Publisert

Orihuela kommune vil bygge campingplass i naturområdet Sierra Escalona. Planene skal være vedtatt i kommunestyret og søknad om godkjennelse er sendt til regionale myndigheter. Forslaget møter sterk motstand fra naturparkens venner Amigos de Sierra Escalona som mener utbyggingen vil ødelegge sårbare naturområder og true dyre- og fuglelivet i området.

Sierra Escalona og Dehesa de Campoamor er et naturområde som siden 2009 har vært under beskyttelse som fuglereservat (Zona de Especial Protección para las Aves). Naturparken ligger helt syd på Costa Blanca og strekker seg mellom kommunene Orihuela, Pilar de la Horadada og San Miguel de Salinas. Området er ikke regulert for utbygging, men unntak kan etter særskilte kriterier tillates av regionale myndigheter i Valencia. Av forhold som vektlegges er antallet arbeidsplasser prosjektet vil skape.

I følge avisen Información heter det i prosjektbeskrivelsen til Orihuela kommune at man i det aktuelle området ønsker å bygge parkeringsplasser for bobiler, en campingplass med teltplass og hytter og et besøkssenter for landbruk.

Foto: Naturområdet Sierra Escalona og Dehesa de Campoamor, Amigos de Sierra Escalona 2015.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter