Vil at DU slutter å kjøpe pirat-varer

Publisert

Ti store gule og røde skilt har i noen dager advart forbipasserende og badegjester i Torrevieja om at kjøp av pirat-varer på gaten med bøter 200 euro

Dette er det siste initiativet fra rådhuset i Torrevieja som forsøker å bekjempe salget av piratkopierte produkter på strandpromenaden. Rådhuset har startet en kampanje – først på sosiale nettverk som advarer om bøtene.

Advarsler på strand-promenaden

To av plakatene er plassert på stranden i Los Náufragos. Tre langs Juan Aparicio-promenaden, kanskje det området som er mest berørt av salget, der hovedsakelig senegalesiske migranter har gatesalg som et levebrød. Stranden Playa del Cura har ytterligere to, Los Locos-kysten har en annen og La Mata har to til.

Salget medfører ikke bare et “tapsproblem” for den lokale handelstanden. Tross for den dårlige kvaliteten på produktene er kopi-varene populært blant turistene.

Strandpromenaden

Problemet er spesielt stort på Juan Aparicio-promenaden, i området fullt av terrassebarer og dens forlengelse på Cura-stranden. Mellom terrassene hvor selgerne legger ut some varer på et laken (manta) er det en smal korridor som er vanskelig å krysse.

Politi i sivile klær

Byråd for sikkerhet, Federico Alarcón, har påpekt at rådhuset denne gangen forsøker å opptre samvittighetsfullt. Det vil være vanskelig for skiltene å forsvinne fra den ene dagen til den andre fordi de er godt forankret og i en betydelig høyde fra bakken, selv om Torrevieja daglig erstatter mange av alle slags hærverk.

Folk rev ned plakatene

I fjor forsvant de små plakatene fra kampanjen mot gatesalg i løpet av noen timer. Nå må det arbeid til som kan fanges opp av videoovervåkningssystemet. Plakatene gjør oppmerksom på at uautorisert gatesalg må stanses, og at boten er på 200 euro.

Rådhuset har i mer enn femten år forsøkt å få bukt med problemet, som ikke er unikt for Torrevieja, uten særlig suksess. Selgere og kjøpere veksler på strandpromenaden, og “top manta”, som vanligvis innehas av personer uten fast status i Spania, forsvinner fra stedet ved den minste politi-tilstedeværelse. Og de er i stand til å okkupere salgsområdene sine selv i full synlighet av det lokale politiet og sivilvakten for å ha nok plass til å komme seg ut derfra.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter