Vietnamesisk griseplage nærmer seg Torrevieja

Publisert

Problemet med formering av vietnamesisk gris i naturen på Costa Blanca har spredt seg sydover til Elche. Det altetende husdyret er nå observert i nasjonalparken El Hondo. Tidligere er det gjort observasjoner i områdene rundt Benidorm, Alfaz del Pi, Altea og nordover til Javea.

De nye observasjonene av vietnamesisk gris i Parque natural de El Hondo i Elche skal være gjort av botanikere i forbindelse med registrering av planteliv i nasjonalparken. Vietnamesisk gris (Sus scrofa domestica) er av spanske myndigheter klassifisert som “invaderende art”. De ukjente konsekvensene av å introdusere en helt ny art i faunaen skaper bekymring. Blant annet frykter man at dyret skal ta over for det iberiske villsvinet «jabalí». Blandinger av de to rasene er allerede observert flere steder i Spania og har fått tilnavnet «cerdolí».

Vietnamesisk gris skal ha blitt introdusert på Costa Blanca for flere år siden som husdyr og kjæledyr. Det antas at forekomsten i naturen skyldes at grisen har rømt eller at eierne ikke lenger har ønsket å ha dyret hos seg og har satt det ut. Senere har rasen formert seg. Dyret forplanter seg raskere en ekte villsvin, er mindre menneskesky og er i motsetning til jabalí altetende.

Dyrevernsmyndigheter frykter at dyret skal ta over for det iberiske villsvinet, en dyreart som genetisk skal være blant de reneste på Den iberiske halvøy. I fjor ble det derfor gitt løyve til jakt på den fremmede arten.

Les også: Får ikke bukt med «griseproblem»

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter