Verneverdig hus foreløpig reddet

Publisert

Det verneverdige huset Posada del Parejo midt i sentrum av Torrevieja er foreløpig reddet fra ruiner. Det over hundre år gamle huset er et av få gjenlevende eksempler på byens tidligere arkitektur. I fjor raste deler av bygget sammen. Den nye eieren har nå påtatt seg kostnadene med å støtte opp den gjenværende fasaden. I følge lokalavisen foregår det forhandlinger om byggets videre skjebne.

Allerede i 2005  ble den forrige eieren av Posada del Parejo i gaten Azorín pålagt å restaurere bygget av kommunen. Huset var da ansett som farlig for omgivelsene. I fjor raste delere av byggets bakre del sammen. Den nye eieren har påtatt seg kostnadene med å støtte opp den gjenværende fasaden, men skal ikke være beredt på kun å pusse opp huset. I følge avisen Información har vedkommende presentert to alternativer for kommunen. At bygget erklæres totalskadet og dermed kan rives, eller at det tillates bygging av flere etasjer på eksisterende bygningsmasse.

Torrevieja har fremdeles noen få hus fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Byggene tilhørte opprinnelig Torreviejas gamle borgerklasse og anses som viktige for byens arkitektur og historie. Husene kjennetegnes av en høyde begrenset til kun en etasje over bakkeplanet og for sine flotte fasader med balkonger og ornamenter.

Les også: Rev 100 år gammelt hus 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter