Ventetiden på sykehuset i Torrevieja er tre ganger snittet

Publisert

Tabber i regi av administrasjonen på sykehuset og en økning i antallet registrerte innbyggere i området får skylden for problemene på lokal-sykehuset i Torrevieja.

I snitt må man vente 52 minutter på å få hjelp på et spansk akuttmottak. I Torrevieja er ventetiden dramatisk mye lengre. I snitt tar det 199 minutter, over tre timer, før man blir tatt hånd om. Dette i følge forbruker-organisasjonen OCU, Organización de Consumidores y Usuarios.

I Valencia-regionen er det i snitt 1.396 innbyggere pr lege/sykepleier på akuttmottak. I Torrevieja er dette tallet 1.396.

Nye eldre innbyggere

Torrevieja og nabokommunene har over mange år sett at mange nye innbyggere etablerer seg her. Både fra Nord-Europa og andre deler av Spania. De er primært eldre mennesker med de helsebehov som følger med.

Vil ha et tredje sykehus

Utvidelsen av sykehuset er allerede på vei med en stor utvidelse av akuttmottaket. Sykehuset vil få 52 nye sengeplasser på toppen av dagens 330. Som den av utvidelsen får sykehuset to nye tilbygg.

Et av de primære formålene ved utvidelsen er å forbedre akutt-mottaket. Det totale arealet utvides fra dagens 36.300 m2 med 14.696 kvadratmeter. Med det øker sykehusets størrelse over 40%.

Men dette er ikke nok mener eksperter. De etterlyser at man bygger et tredje offentlig sykehus i regionen. Fra før har man Hospital de Torrevieja samt Hospital de Vega Baja i Orihuela.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter