Valencia-regionens lengste klatresti åpnet på Costa Blanca

Publisert

Fjellene i Redován, Orihuelas nabo-kommune, har regionens lengste klatresti. Fire hengebroer, en av dem 135 meter over bakken, utgjør deler av den tilrettelagte stien som er boltet frem over til sammen 900 meter med fjellgrunn og heng.

Via ferrata, jernsti, eller klatresti. Det meste av den nye løypa for fjellvandrere og klatreentusiaster i Sierra de Redován er lagd for avansert klatring, nivå 4 (k4). Familier kan imidlertid også delta, i det første del av løypa er på normalnivå, nivå 2 (k2). Turen byr også naturopplevelser i fjellene og en unik utsikt over distriktet Vega Baja.

Fjellene (Sierra de Redován) regnes som en av byens aller viktigste attributter. Foruten fjellturer og klatring byr de også på kulturhistorie. Flere huler man kan besøke i fjellet skal ha vært tilholdssted for tidligere sivilisasjoner og er angivelig kilde til sagn og myter.

I følge kommunen er hensikten med den nye investeringen å tiltrekke seg fjellturisme og sette Redován på kartet for klatrere. Av de 900 meterne med via ferrata som er åpnet, er 700 utstyrt med jernstiger, vaiere og andre innretninger som skal gjøre fremkommeligheten lettere og sikrere. Rundt 200 meter av løypa går på vanlig sti. Klatrestien ble offisielt ble åpnet den 22. august.

Les også: Polop gjenåpner populær klatresti

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter