25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Torrevieja utsatte åpningen av strendene

Strendene i Torrevieja skulle allerede vært åpnet i følge rådhusets tidligere annonseringer. Nå har man satt 17. juni til datoen byens mange populære strender åpnes for publikum.

Når strendene åpner onsdag 17. juni er de åpne for alle mellom klokken 08.30 og 20.30. Rådhuset skylder på nødvendige «helse-tiltak» som forklaring på forsinkelsen. Også åpningen av gate-markedet i Torrevieja ble opprinnelig kraftig forsinket på grunn av rådhusets feilberegninger.

Rådhuset plasserer ut sperrer på strendene så grupper kan holde avstand seg i mellom. For å kontrollere antallet som til enhver tid oppholder seg på hver strand plasserer rådhuset ut folk som skal telle de som kommer og går.

Vil rake sanden «for din sikkerhet»

Man vil intensivere rengjøring på strendene man gjør nattestid. Man vil også bevege runt på stranden selv om det ikke finnes noen indikasjoner på at virus faktisk kan smittes via sand. Faktisk er saltholdige miljøer svært dårlige for overlevelsen av virus. De ekstreme tiltakene er mest ment å gjøre urolige folk trygge på at man igjen kan gå ut og tilbake til normalen. Samtidig viser myndighetene «handlekraft» ved slike godt synlige tiltak.

Playa La Mata får tilbake «Det blå flagget»

Fra og med denne sesongen har Cala Piteras, Los Náufragos, El Cura, Los Locos, Cabo Cervera og La Mata-sør blå flagg for kvalitet på vann og tjenester på stranden. La Mata stranden mistet kvalitets-stempelet i 2019.

Rare navn på strendene i Torrevieja

Har du lurt på opphavet til navn som Playa de Los Locos (De gales strand), Playa de Los Náufragos (De skipbrudnes strand) eller Playa del Cura (Prestens strand)? Les vår artikkel om navn på strendene i Torrevieja.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

11 døde på sykehjemmet CasaVerde

Antallet som har omkommet av Covid-relaterte årsaker er nå oppe i elleve på CasaVerde i Pilar de la Horadada.

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

Spleiser på ny promenade for Altea

Den neste fasen i oppgraderingen av Alteas promenade mot sjøen blir et spleiselag mellom Miljøverndepartementet i Madrid (MITECO) og rådhuset i Altea.

Massetest: Ingen positive i Torrevieja

Som en del av en nasjonal massetest ble 1100 personer testet i Torrevieja onsdag 16. september. Ingen testet positive for Corona-viruset.

Relaterte saker

11 døde på sykehjemmet CasaVerde

Antallet som har omkommet av Covid-relaterte årsaker er nå oppe i elleve på CasaVerde i Pilar de la Horadada.

Massetest: Ingen positive i Torrevieja

Som en del av en nasjonal massetest ble 1100 personer testet i Torrevieja onsdag 16. september. Ingen testet positive for Corona-viruset.

Covit-smitte i Torrevieja området (Oppdatert 18.september)

Nye smittede er stabilt eller svakt synkende i Torrevieja mens tallet har gått opp i størstedelen av Vega Baja-området siste 14 dager....

Korrupsjon i Torrevieja: Solgte kølapper og digitale sertifikater

Politiet har pågrepet en ansatt på rådhuset i Torrevieja. Vedkommende er anklaget for å ha satt i system en ordning hvor man...

54 smittede på sykehjem på Costa Blanca – myndighetene tar over

Generalitet Valenciana tar over størstedelen av driften ved sykehjemmet CasaVerde hvor man også har hatt pasienter fra Norge og Sverige.

Torrevieja har god plass i september

Søndag 6. september meldes det om 28 varmegrader, 61% luftfuktighet og god plass på de fleste av stendene.

Covit-smitte i Torrevieja området (Oppdatert 4.september)

Tallene under kommer fra de regionale helse-myndighetene for Valencia-regionen, Generalitet Valenciana. Tallene er oppdatert 04/09 klokken 10.00. Tallene...

Covid-smitte i Rojales for første gang

Det er nå fire personer som har testet positivt. Dette er en gjeng venner/familie som har smittet hverandre i forbindelse med sosial...

Jordskjelv utenfor Torrevieja

Natt til fredag 3. august (kl 23.33) kunne kan igjen føle et jordskjelv i Torrevieja. Denne gangen målte jordskjelvet 3.7 på Richters...

Covit-smitte i Torrevieja området (Oppdatert 27.august)

Tallene under kommer fra de regionale helse-myndighetene for Valencia-regionen, Generalitet Valenciana. Tallene er oppdatert 27/08 klokken 10.00. Tallene viser: Testet positive under...
- Advertisement -