Utlendinger kan «redde» kommunen

Publisert

Orihuelas kommuneøkonomi kan reddes dersom flere utenlandske innbyggere registrerer seg. Spanske kommuner får bevilgninger av staten basert på innbyggertallet, et tall man nå frykter vil reduseres med flere tusen personer. Kommunens oppfordring rettes spesielt mot den store andelen briter, et folk som etter Brexit vil kunne styrke sine rettigheter ved å registrere seg.   ——————————-

Det anslås at antallet registrerte utlendinger som bor i Orihuela mesteparten av året vil bli redusert med rundt 6.000 personer. Kommunen forsøker nå å få alle innbyggere til å skrive seg inn i det såkalte Padrón-registeret. Mange har stått oppført tidligere, men har ikke fornyet registreringen.

Les også: Ber «costablankere» registrere seg

Orihuela er også den kommunen på Costa Blanca som har flest britiske statsborgere (18.834 registrerte i 2014). Kommunens kampanje for å registrere seg rettes derfor spesielt mot briter. Det engelsktalende folket vil etter Brexit kunne styrke sine rettigheter dersom de registrerer seg, herunder gratis utdanning og helsetjeneste opplyser kommunen.

Les også: Frykter økonomiske følger av Brexit 

Orihuela er en av de største kommunene på Costa Blanca med rundt 83.000 registrerte innbyggere. Ca. 36 prosent er utenlandske statsborgere. Dersom kommunen mister 6.000 personer fra Padrón-registeret vil det kunne føre til en betydelig reduksjon i bevilgningene fra staten, en støtte som i 2016 skal ha vært på 18 millioner euro.

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter