Utlendinger foretrekker Torrevieja og Orihuela

Publisert

Valencia er den mest populære regionen for utlendinger som velger å kjøpe seg bolig i Spania. Så langt i 2014 har antall boligtransaksjoner hvor utlendinger er involvert økt med hele 40 prosent.

Valencia er den mest populære regionen for utlendinger som velger å kjøpe seg bolig i Spania.

Så langt i 2014 har antall boligtransaksjoner hvor utlendinger er involvert økt med hele 40 prosent.

Ikke siden 2008 har regionen sett liknende tall.

I Alicante-provinsen er Vega Baja favorittområdet til utlendingene.

Torrevieja og Orihuela er både kommunene med flest utenlandske innbyggere i regionen og også blant de 10 spanske byene med flest boligsalg til utlendinger.

Det var regionsminister Isabel Bonig som fortalte dette under åpningsseremonien for boligkomplekset Sea Senses i Torrevieja i går onsdag 17. september.

Valencia-regionen var i 2013 var det viktigste reisemålet for utenlandske turister med eiendom i Spania, og økning på 18,1 prosent i forhold til det foregående året. Denne trenden fortsetter i 2014 med en økning fra januar til juli i år på 11,2 prosent.

Britene representerer fortsatt den viktigste kilden til turister med egen bolig i regionen (29,5 prosent av totalen i 2013, noe som var en økning på 7 prosent i forhold til 2012).

De nordiske landene er gruppen av utlendinger som har sett den sterkeste veksten de siste årene og har vokste med 189 prosent siden 2004.

Det russiske markedet har også sett en sterk oppgang. Økningen i russere som kjøpte seg bolig i regionen steg med 40,2 prosent i 2013.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter