Cala Mosca gjerdet inn av utbygger

Publisert

Eieren av strandområdet ved Cala Mosca i Orihuela har ikke gitt opp byggingen av 1.500 boliger i havgapet. Området som er kjent som den siste kilometeren med uberørt natur langs kysten av Orihuela er nå sperret av med gjerder. Gjerdene skal være satt opp av utbygger for å beskytte naturen i området mot bilparkering, en betingelse regionale myndigheter har satt for utbygging. Prosjektet må i tillegg oppfylle flere andre miljøkrav samt startes opp innen fem år for at byggetillatelsen skal opprettholdes.

Utbyggingsplanene ved Cala Mosca ble angivelig godkjent for over ti år siden. I 2011 tok det lokale partiet Claro i Orihuela saken til EU-parlamentet for å få stoppet byggingen av de 1.500 leilighetene. Partiet la frem et krav om at det måtte gjøres en utredning av de miljømessige konsekvensene av prosjektet før en eventuell utbygging kunne bli aktuelt. Slike undersøkelser skal ikke ha blitt gjort da prosjektet ble godkjent av kommunen.

Utbyggeren Playa Salvaje SA fra Gomendio-gruppen forsøker nå å tilfredsstille myndighetenes miljøkrav for å beholde retten til utbygging. Gjerdene som er satt opp skal beskytte naturen i området mot bilparkering, et av kravene myndighetene har satt for at prosjektet skal tillates. Det skal imidlertid være lenge frem til en eventuell utbygging kan starte. I følge avisen Información må nemlig en rekke andre krav også oppfylles.

Kan stoppes av ny verneplan
Dersom ikke prosjektet er kommet i gang innen fem år vil utbyggingen bli stoppet av den nye verneplanen for Valencia-regionens kystområder (Pativel).

Planen som trådte i kraft i mai i år innebærer et generelt byggeforbud for de første tusen meterne inn fra havet langs hele kysten av Comunidad Valenciana. Utbyggingen ved Cala Mosca og andre prosjekter som allerede har fått godkjennelse kan likevel ikke stanses. For å beholde retten til utbygging må imidlertid utbyggerne sette i gang prosjektene innen en femårsperiode.

Les mer om saken: Vil bygge ut siste rest av strandlinje

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter