Det ukrainske konsulatet ber om bedre beskyttelse etter bar-angrep i Torrevieja

Publisert

Et brutalt overfall på en mann fra Ukrania i en bar i Torrevieja har vakt oppsikt i hele Spania. En ukrainsk mann blir angrepet av en gjeng russere som blant annet sparker ham i ansiktet i det han ligger nede. De skal ikke ha kjent hverandre fra før. Offeret skal ha sagt “Gloria a Ucrania” og det skal ha utløst angrepet. Russerne stakk fra baren og lot offeret på gulvet bare halvveis bevist.

Det ukrainske konsulatet sier at saken dessverre ikke er det første. I tillegg har biler med skilter fra Ukrania har fått sine dekk stikket hull på. På sosiale medier har mange fått drapstrusler.

Konsulatet har kontaktet regjeringens representant for Alicante-provinsen, Delegaciíon de Gobierno”. Man ber om mer beskyttelse for ukrainske statsborgere som nå opplever trusler og direkte vold fra enkelte av de mange russere som bor i Torrevieja-området og i Alicante-provinsen.

Overfallet som skjedde på en bar i Torrevieja etterforskes nå av Spansk politi som hat-krim.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter