Tusener boliger på Orihuela Costa skal få post på døra, må slutte med “postrom”

Publisert

Beboerne i urbanisasjonen Entrenaranjos i Orihuela kommer til å motta brevene sine i postkassene i hver enkelt bolig i stedet for i flermannsboliger. Dette er bestemt av den nasjonale kommisjonen for markeder og konkurranse (CNMC), som allerede har meddelt sin beslutning til rådhuset i Orihuela.

På denne måten vil mer enn 2 000 boliger og lokaler i området, der mer enn 1 800 personer er registrert, motta brevene sine fra dør til dør, og slippe ulempen med å måtte hente dem i en postkasse i flere boliger.Dette har vært et insisterende krav fra beboerne i nesten ti år, og i den senere tid har de fått sterk støtte fra kommunestyret i Elche.

I henhold til vedtaket er Entrenaranjos ikke lenger et spesielt område, og derfor er det bestemt at postforsendelser ikke lenger skal leveres i konsentrerte postkasser, og at ordinære postforsendelser skal leveres i husholdningspostkassene i hjemmene.

CNMC beordret dermed det statlige postselskapet Correos til å begynne å levere postsendinger til adressene innen 15 dager etter at vedtaket, datert 20. september, ble kunngjort. Entrenaranjos, som er en del av Torremendo-distriktet, ble erklært som et spesielt miljø ved en resolusjon fra CNMC 30. oktober 2014. Det har tatt ni år å snu denne situasjonen og unngå de ulempene det medfører for innbyggerne å ikke motta post i sitt eget hjem.

Ingen løsning for resten

Det er imidlertid mange urbanisasjoner i Orihuela som fortsatt ikke har mulighet til å motta vanlig post hjemme. Dette gjelder for eksempel Montepinar, som ligger flere kilometer fra sentrum, der beboerne ikke har mottatt brev hjemme på åtte år og må dra til Orihuelas hovedkontor for å hente posten.

Det samme gjelder for enkelte områder langs Orihuelas kystlinje, som La Regia og La Zenia, der innbyggerne må dra til postkontoret i Playa Flamenca for å hente posten sin, ettersom de ikke har postkasser med flere postkasser.

Den forrige regjeringsgruppen, PSOE og Cs, krevde at vanlig post skulle leveres fra dør til dør i hele kommunen, og gjorde noe med situasjonen for noen av innbyggerne i Orihuela Costa og Entrenaranjos som må gå til et postkontor for å hente posten.

Det var Ciudadanos, som innehar innenriksdepartementet, som tok initiativet og ba den nasjonale kommisjonen for markeder og konkurranse (CNMC) om å revurdere situasjonen for disse urbanisasjonene i kommunen, ettersom dataene som lå til grunn for å trekke tilbake dør-til-dør-distribusjonen og erklære disse urbanisasjonene som et spesielt miljø, hadde endret seg med årene. Det er nå at CNMC har gitt rådhuset, som nå styres av PP og Vox, grunn til det.

Rådet brukte ulike tekniske rapporter fra byplanleggingsavdelingen og den kommunale folketellingen til å underbygge sin anmodning om reversering av de spesielle miljøerklæringene for disse urbanisasjonene. Til slutt har CNMC besluttet å omgjøre denne situasjonen for Entrenaranjos, mens resten av urbaniseringene i byen fortsatt venter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter