Turister driver etterspørselen etter falske varer

Publisert

Det er turistenes kjøp av falske vesker og sko som driver denne ulovlige handelen i Torrevieja-området.

I etterkant av en politi-razzia utført mellom Torrevieja og Elche, ble 5 personer arrestert. De blir anklaget for import og distribusjon av forfalskede produkter. Det er beslaglagt nesten 124 000 forfalskede artikler som skal ha blitt distribuert av de såkalte “manteros”, oftest immigranter som har sine varier i eller på et laken (manta), klare til å samle alt sammen og løpe fra politiet med sine ulovlige varer.

Etterforskningen begynte i mars etter klager fra butikkeiere i Torrevieja om utbredelsen av ulovlige produkter som ble tilbudt for salg på strandpromenaden og strandområdene i Torrevieja. Denne gangen var hovedmålet i Torrevieja å identifisere og arrestere bakmennene som distribuerte disse ulovlige varene.

De involverte selgerne hadde som modus operandi å selge kopier av vesker av kjente merker sammen med de tilsvarende logoene. På de falske skoene ble det lagt på et tøystykke for å skjule merkevarelogoen, som ble fjernet etter salget for å avsløre forfalskningen.

Etter intensiv overvåking identifiserte agentene en person av marokkansk opprinnelse, bosatt i kommunen Han fungerte som et mellomledd mellom selgerne og leverandørene av disse produktene. Etterforskningen førte til flere industrilagre i et industriområde i Elche, der det ble oppdaget lagre med forfalskede produkter av internasjonalt anerkjente merker.

I den operative fasen av aksjonen, som ble gjennomført i april, ble tre industrilokaler ransaket, og det ble beslaglagt til sammen 120 289 sportssko, 2349 håndvesker og 1192 emblemer fra ulike merker festet til veskene, alt klart og forberedt for distribusjon.

Under aksjonen ble en 54 år gammel mann av marokkansk opprinnelse, som ble identifisert som leverandør av de forfalskede varene til “top manta”-selgerne, pågrepet, i tillegg til fire andre personer av kinesisk opprinnelse, tre menn og en kvinne mellom 40 og 67 år, som var ansvarlige for de registrerte butikkene.

De arresterte, sammen med de beslaglagte varene, har blitt stilt til disposisjon for tingretten i Elche for deres påståtte involvering i en forbrytelse mot industriell eiendom. Samtlige er løslatt med pålegg om sikkerhetstiltak.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter