Tragisk dødsfall i Torrevieja

Publisert

En familie på tre personer ble torsdag 31. januar funnet drept i en leilighet i Torrevieja. De døde skal være et polsk ektepar og deres ni måneder gamle datter. Det antas at faren i familien (35) tok livet av moren (31) og barnet for deretter å ta sitt eget liv. Moren til den døde kvinnen skal ha etterlyst familien da de ikke var sett siden 24. desember. I følge kilder til avisen El País skal drapet ha skjedd rundt julaften. Saken vil bli behandlet som vold mot kvinner og får etter spansk lov prioritet foran andre saker.

Totalt 55 kvinner skal være drept av sine partnere eller eks-partnere i Spania i 2015, tilnærmet det samme som i 2014 og 2013. Dobbeltdrapet i Torrevieja er under etterforskning og er derfor ikke med i denne statistikken. Det samme gjelder et drap på en kvinne i Almería den 31. desember, som også antas å være et partnerdrap.

Vold i hjemmet og vold mot kvinner har lenge stått på den politiske agendaen i Spania. Tema var også fremme i nyttårstalen til Ximo Puig, president i Valencia-regionen der Costa Blanca og Torrevieja ligger.

I en rapport fra FNs kommisjon mot diskriminering av kvinner, Convention on the Elimination of all Forms of Discrimination Against Women (CEDAW), fikk Spania i midten av 2015 ros for økt innsats mot vold mot kvinner. Blant annet var innføringen av den nye loven Ley de Violencia de Género ansett som viktig i arbeidet. Samtidig ble Spania gitt kritikk for ikke å gjøre nok for å beskytte barn av voldelige fedre.

Les også: Økt fokus på vold i hjemmet

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter