Torreviejas største ærestittel går til korrupt ordfører

Publisert

Det er ikke så lenge siden tidligere ordfører Pedro Hernandez Mateo (Partido Popular) slapp ut av fengsel. Mateo skal æres med en egen galla hvor han vil få overrakt prisen på kommunens kulturhus Teatro Muncipal.

Prisen som bærer navnet til Diego Ramírez Pastor er den mest prestigefulle som deles ut i byen. Ordfører Juan Mateo opprettet æresprisen tilbake i 1970 til minne om bysbarnet Diego Ramírez Pastor. Ramírez stiftet avisen El Alcázar, en avis kjent for sin støtte til Franco-diktaturet.

Satt tre år i fengsel

Etter å ha blitt anklaget for korrupsjon i en årrekke ble Pedro Hernandez Mateo til slutt dømt til tre års fengsel i en sak knyttet til anbudsrunden om søppeltømming i kommunen. Etter flere anker ble denne saken rettskraftig først i 2013 i det høyesterett opprettholdt dommen mot PP-ordføreren. Det var først etter denne dommen at Mateo ble utvist av Partido Popular, et parti som i alle år har praktisert “svært høyt rom undet taket” for sine mange tiltalte medlemmer.

I perioden som ordfører fra 1988 til 2011 greide politikeren å få seg en formue på flere titalls millioner. Kildene til denne nye formuen har resultert i et utall anklager og rettsaker.

Dagens ordfører Eduardo Dolon ble utpekt av Pedro Hernandez Mateo. Partido Popular har ved de fleste valg i kommunen opprettholdt et rent flertall. Valg i Torrevieja preges av relativt lav valgdeltakelse blandt byens mange innflyttere, med få endringer som resultat.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter