Torreviejas nye fornøyelses-området får regional godkjenning

0
1023

Valencia-regionen har gitt sin endelige godkjenning til prosjektet som vil gi Torrevieja et helt nytt fornøyelses-område og havne-området en vesentlig oppgradering.

De regionale myndigheter har gitt selskapet «Inmuebles y Negocios del Sol» en konsesjon på 40 år for bruk av en stor del av Torreviejas havneområde. Det skal investeres rundt 19 millioner Euro i prosjektet.

Torrevieja kommune vil fornye området

I tillegg til det private selskapets utvikling av området i havnen er Torrevieja kommune forpliktet til å forbedre området bak havnen, altså Paseo de la Libertad. Det vil bli større arealer for fotgjengere og mer plass til det populære «hippie-markedet». Gjerdet som skiller havneområdet fra sentrums-området skal rives ned.

Bowling og kino

Det nye senteret i havnen vil få flere kinoer, en bowlinghall, barer og restauranter. Selskapet har fått lov til å bygge opptil 12 meter i høyden og totalt 6.171 m2 bygningsmasse. Tomteområdet er på rundt 30.000m2. Det blir også parkering til 5-600 biler her.

Prosjektet har lenge vært et mål for Partido Popular i Torrevieja som har snakket om dette sidne 1999. Den gangen brukte rådhuset 600.000 Euro på en skisse laget av den kjente arkitekten Calatrava som også står bak vitenskapsbyen i Valencia.