Torrevieja vil ha over 400.000 turister årlig

Publisert

Nøkkelen til økt turisme i Torrevieja er det store antallet ferieboliger som bare brukes en liten del av året og ellers står tomme. Dette er en av konklusjonene som kommer ut av en studie som utføres av Universitetet i Alicante som del av Torreviejas nye strategi for turisme.

Et av problemene universitetet peker på er at Torrevieja er «stappfull» i august måned. Mens i vintermånedene står store antall boliger tomme. Å løse dette problemet og benytte seg av mulighetene alle disse tomme boligene gir, håper man å kunne passere over 400.000 besøkende turister i året.

Den endelige planen skal legges frem i februar 2018 og det er akademikere ved Universitet i Alicante som utformer den. Analysen som ligger til grunn for planen er del i to. Første del som i hovedsak handler om å analysere den sammensatte befolkningen i Torrevieja, økonomien og det sosiale er i hovedsak tilbakelagt. I den siste fasen som det nå jobbes med er input fra innbyggere og næringslivet sentralt.

Primært handler det om å identifisere problemer og se på potensielle løsninger. Man vil også se på hvordan man har løst tilsvarende problemer andre steder i verden. Et av problemene kan ser på er hvordan man innad i kommunen, som har vokst så vollsomt, kan forbedre kommunikasjon i form av veier og offentlig transport. Mye av den byggeaktivitet, som ble gjort under Partido Popular, ble gjort uten noen gjennomtenkt plan. Resultatet er mange urbanisasjoner som på mange vis er isolert fra resten av byen med de problemer det medfører for innbyggere og offentlige tilbud.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter