Torrevieja-strand stengt pga “brunt slim” – badende sent på sykehus

Publisert

Det var badende som slo alarm etter å ha svømt inn i en ukjent brun klissete materie som flyter på vannet. Det er svært vanskelig å få av seg den ukjente brune massen man ikke vet hvor kommer fra. Badevaktene evakuerte Los Naufragos-stranden i henhold til kommunens regelverk i det man ble varslet om en potensielt farlig materie i vannet.

Dette skjedde ettermiddagen søndag 5. august, de fleste badende som hadde fått på seg det brune slimet ble sendt til sykehuset i Torrevieja for kontroll. Badende ble også bedt om å levere en formell klage til rådhuset, noe som vil være nyttig for rådhuset om man kan lokalisere den ansvarlige bak utslippet.

Vesken setter seg på huden og i håret så flere måtte klippe bort deler av håret sitt etter å ha blitt full av denne brune klissete massen. Rådhuset stengte stranden fra klokken 19.00 og politi ble sendt ut i båt for å få opp badende fra vannet som trosset badeforbudet markert med rødt flagg.

Prøver av den brune vesken er sent til analyse. Det ble først spekuleres i om det var ett utslipp fra en båt som har kjørt inn eller ut av havnen i Torrevieja eller et ulovlig utslipp fra en bedrift i nærheten.

Analyser konkluderer: Ufarlig fett og olje fra en båt

Analysene konkluderte med at det brune stoffet er en type ufarlig fett og olje hvis type ikke kan komme fra kloakk eller lignende. Man har konkludert med at det er et utslipp fra en båt men at det i praksis er umulig å spore opp båten som sto bak utslippet som førte til at stranden ble stengt i to dager.

7. august åpnet man Naufragos stranden igjen.

Les vår guide: Den beste familie-stranden på Costa Blanca

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter